sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Keittiösaareke kasattu ja muuta pientä puuhastelua

 Isännän puuhaillessa keittiön saarekkeen parissa emäntä pakkeloi alakerran viimeisiä seiniä eli olohuoneen ja makuuhuoneen välistä seinää molemmin puolin. Paklaamisen lisäksi hän avusti pikkuraksaajia tuulikaapin vaatekomeron takaseinän maalausurakassa. Siihen pojat olivat valinneet väriksi Tikkurilan värikartastosta "Sinisiipi" -nimisen värisävyn. Pieni lipsahdus sattui myyjälle, kun hän ymmärsi meidän haluavan kalustemaalia ja ehti sekoittaa sävyn ennenkuin isäntä ehti huomauttaa, että meillä on pintana kipsilevy. No se purkki otettiin, mutta eihän se toimi kipsilevylle ihan yhtä hyvin kuin esimerkiksi Harmony, joka on takoitettu levypinnoille. Koska kyseessä on vain vaatekaapin takaseinä, niin ei se meidän maailmaa kaada. Pojat olivat hyvin mielissään päästyään pitkästä aikaa oikeisiin raksatöihin. Se siivous kun ei heidän mielestään ole oikeaa työtä :)

Samaan aikaan siis isäntä värkkäsi sen keittiön saarekkeen kimpussa ja kuten kuvasta näkyy, niin lopulta se saatiin kasattua ja induktiotasokin siihen asennettua. Keittiösaarekkeeseen saimme yhteisenä toiveena 3 hengen aamiaispöydän vastakkaiselle puolelle ja jos langaton verkko ei ota toimiakseen, niin läppäri saadaan piuhan perään, kun vedettiin sitä verkkopiuhaa tälle saarekkeellekin, onpahan emännän hyvä kokeilla uusia reseptejä netistä poimituilla ohjeilla ja isäntä voi surffailla aamiaispöydässä uusimpien uutisten perässä, kun ei se sitä paperista Hesaria koskaan ehtisi lukeakaan :)
Lopuksi asensimme yhteisvoimin loput keittiön kaapit ja koneet paikoilleen. Nyt alkaa keittiö olla hyvällä mallilla ja ensi viikon reissulla käymme hakemassa rakennusapteekista vetimet kaapeillemme. Hieman kauemmin asennukseen meni aikaa kuin Puustellin asennutiimiltä, mutta kyllä tämä ihan maallikkorakentajaltakin onnistui ilman suurempia murheita, eikä lopputuloksessakaan varmaan hirveän isoa eroa olisi ollut. Nyt se unelma alkaa olla siis käsin kosketeltavissa, jonka hieman reilu vuosi sitten valitsimme kuvien ja mallien perusteella. Ny kun se on siinä lähes valmiiksi asennettuna, niin vieläkin olemme tyytyväisiä valintaamme.

2 kommenttia:

S ja S kirjoitti...

Te olette kyllä aivan hurjan nopeita. Kateudesta vihreänä vain lueskelen päivityksiänne. :) Mutta ei se mitään, jatkakaa samaan malliin. :D

K ja M kirjoitti...

Kiitoksia kannustuksesta. Välillä tuntuu, että junnaamme paikoillamme, mutta toisinaan hommat etenee mallikkaasti ja jouhevasti. Täytyy jälleen kerran muistuttaa, että tuo isännän vuorotteluvapaa mahdollistaa hänelle 40-50 tuntia viikossa rakentamiseen, muiden harrastusten ohessa.