tiistai 7. elokuuta 2012

Viimeisen lomaviikon puuhastelua

Kaiken kiireen keskellä pikkupojille piti tehdä laukaisualusta, jotta nurmikko ei heti mene mullalle. Siitä tulikin onneksi koko perheen yhteinen projekti. Pikkupojat kaivoivat vesivanerille tasaisen alustan, jonka isäntä tasoitteli vielä vaateriin. Siihen roudattiin sitten naapurilta saatu iso vesivanerilevy ja tässä hieman tyylinäytettä, kuinka säbämailalla lämärit lähtevät kohti veskaria. Alkaa pikkuhiljaa poikien pelipiha näyttämään tosiaan aktiivisten poikien pelitantereelta :)


 Tässä hieman rajattua kuvaa keittiöstä, jossa tosiaan ollaan hyvällä mallilla, kun viimeisetkin valo-, koriste ja täytelistat on saatu paikoilleen. Nyt kelpaa emännän kokkailla, kun on mieleinen keittiö käytössä. Isännän puuhaillessa viimeistelytöitä keittiössä, emäntä käytti aikaansa kaappien järjestelyyn ja siivoiluun. Nyt alkaa olla pahimmat kaaokset poistettuna tasoilta ja pikkuhiljaa saadaan tästä alakerrasta oikeasti asutunnäköinen koti keskeneräisen rakennustyömaan sijaan. Muutamia listapätkiä vielä uupuu sieltä täältä, mutta se johtuu materiaalin loppumisesta, jota saadaan tovi jos toinenkin odotella. Hienosti sopii muuten tuo retrovalaisin tuohon ikkunan luokse, jonne alunperin kaavailimme perinteistä suutarinvalaisinta.
 Keittiön ja olohuoneen välinen seinänpätkä tuntui liian vaalealta, joten kesälomalla hankittu hauska kahvitekstein varustettu tapetti pääsi taulumaisesti asennettuna koristamaan muuten niin vaaleaa seinää. Emäntä harjoitteli onnistuneesti tapetointia ja saa mainion lopputuloksen perusteella vastata loppujen tapettien asentamisesta yläkerran aulaan ja vessaan sekä vierashuoneeseen. Aika paljon helpompaa tämä nykyisten non woven tapettien liimaaminen kuin perinteisten liisteritapettien kanssa puljaaminen. Ensimmäinen livenä tapetin nähnyt kaverikin luuli sitä julisteeksi tapetin sijaan. Nyt on jo aloitettu ideariihi pienten koristehyllyjen rakentamiseksi tuolle seinälle, katsotaan mitä saadaan aikaiseksi :)
 Myös kodinhoitohuoneessa tapahtui pienimuotoista viimeistelytyötä, kun välitila sai vihdoin ja viimein laatoituksen. Helppohan tuo oli laatoittaa, kun ei tarvinnut kuin yhteen laattaan porata reikä sähköjohdon läpivientiä varten, viivästyksen syy oli vain kiinnityslaastin puute ja sitä isäntä ei halunnut hankkia nurkkiin lojumaan. Nyt kun yläkerran laatoitus on kohta ovella, niin oli ajankohtaista käydä hakemassa pussillinen Ardexin X77 kiinnityslaastia. Tällä viikolla täytyisi varmaan soittaa Raaseporin Kaakeliin ja tilata pari neliötä sitä samaa kirveellä veistetyn näköistä laattaa kuin pesuhuoneen, kodinhoitohuoneen ja saunan lattioissa.

Ja vielä lisää valmistuneita projekteja eli yläkerran aulan kattopanelointi. Seinillä on viimeistelypohjatyöt tekeillä ja kenties ensi viikolla on aikaa emännällä laitella tapetit seinille, jonka jälkeen saadaan laittaa aulan loput laminaatit paikoilleen, sitten ollaankin ovia, listoja ja kaappeja vaille saatu valmiiksi tämä portaikko/emännän ompelunurkkaus.

Tyytyväisin mielin voimme jatkaa arjen aherrusta, kun saimme näinkin hyvälle mallille nämä roikkuneet työvaiheet. Tällä viikolla täytyisi hakea loput paneelit, että saadaan vierashuoneen ja vaatehuoneen katot valmiiksi. Sen jälkeen niissä tiloissa päästään viimeistelemään seinäpinnat, jotka ovat jo pohjustettuina valmiiksi ja sitten enää laminaatit, listat ja ovet paikoilleen. Helpolta kuulostaa, mutta taitaa siihen vielä muutama ilta tuhraantua ja etenemistä lienee hidastaa se wc tilojen laatoitus sekä leffahuoneen katon teko. Leffahuone on tarkoituksella jätetty hieman vaiheeseen, mutta syksyn mittaan siitäkin tulee lisää tietoa. Kerrottakoon sen verran, että enää ei sähkömies jarruttele siellä töitä, eli kyseisen huoneen piuhat on vedetty ja seinät siten saatu umpeen. Täytyy vain odotella parin kaverin loman loppua, että saadaan kipsilevyt kattoon, jonka koolaus on jo valmiina levyjä varten. Näillä jatketaan ja päivitystä tulee, kunhan on jotain uutta kerrottavaa.

Valitettavasti tarkkaa sähkön kulutustietoa ei päästä heinäkuulta tarjoamaan, kun emännän järjestelyinnon seurauksena isäntä ei löydä kesäkuun lukemia, mutta karkeasti voidaan todeta mittariin kertyneen noin 400 kWh, josta yösähkön osuus oli noin 35%.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Missä rakennatte? Aivan mahtava talo!

K ja M kirjoitti...

Linkeistä voi päätellä paljon ja loput joutuu arvaamaan :), kiitoksia kuitenkin kohteliaisuudesta.