maanantai 8. lokakuuta 2012

Pihapiirissä tapahtunutta

 Sateisesta kesästä huolimatta, on satunnaisia kirkkaita päiviä ollut piristämässä harmaata arkea ja tuolloin on työkiireiden niin salliessa riennetty pihahommiin multaan ja hiekkaan möyrimään, siksihän me alunperin halusimmekin omakotitaloon asumaan.

Tässä hyvin tarkkaan rajattu pieni yksityskohta vajaan 40 neliömetrin kokoiselta alueelta, johon pikku hiljaa rakentuu pääasiassa isännän "taiteellista" käsialaa noudatteleva japanilainen puutarhamme. Ensimmäiset havut on siis saatu istutettua oikeisiin paikkoihinsa ja kuivan kivipuron hahmotelmaa on jo hieman sommiteltu. Tämä projekti on onneksi tarkoitus rakentaa hitaasti kiiruhtaen, joten ihan heti ei ole yleiskuvaa tuosta tilasta varmaankaan tarjolla :)

Tuossa oikealla pieni yksityiskohta, kun isäntä hieman mallaili Oriveden mustaa liuskekiveä kulkuväylille. Melkoisen hidasta puuhaa tuo kivien asettelu, mutta mihinkäs tässä kiire olisikaan. Siinä on lapiollinen, jos toinenkin yhdessä talon emännän kanssa saanut siirtyä paikasta a paikkaan b, ennenkuin edes näin pitkälle on päästy. Pohjalla kun on reilun 10 sentin kerros <16mm mursketta ja asennuskerroksena 5-10 senttiä kivituhkaa. Kivien väleihin on sitten harjattu lisää kivityhkaa, jonka jälkeen on annettu luonnon hoitaa hommansa, eli sade on kuljettanut osan kivituhkasta pois. Viimeistelyvaiheessa harjataan lisää kivituhkaa rakoihin ja sitten vain nautitaan työn tuloksista.

Eilen ja tänään tuli ahkeroitua lisää pihatöissä, mutta siitä lisää, kun on taas kaunis päivä ja kamera käsillä :) Nuo kauniit syyspäivät ja vapaapäivät ovat sellainen mieltä ylentävä yhdistelmä, jolloin ei kiinnosta tippaakaan saattaa viimeistä huonetta valmiimpaan tilaan, mutta eiköhän noita vapaapäiviä satu vielä sadepäivillekin.

Ei kommentteja: