maanantai 3. joulukuuta 2012

1. vuosi asumista takana

No nyt on 1. vuosi asumista takana. Hyvin on alakerran asuintilat riittäneet, mutta onneksi kohta saadaan yläkerta parantamaan asumismukavuutta. Kenties tällä viikolla saisimme kalentereihimme yhteisen ajan, jotta se yläkerran käyttöönottotarkastus voidaan pitää. Muutahan pakollista ei puutu, kun kaikki sähkötyöt ja -pöytäkirjat ovat vireessä ja iv-puoleltakin löytyy mittauspöytäkirjat.

1. vuoden sähkönkulutus oli sitten tasan 13100 kWh ja vettä meni lopulta 94 m3. Polttopuiden määrää on vaikea arvioida, mutta paljon niitä meni, mikä selittää siis tuota kulutuslukemaa, kun ottaa huomioon, että meillä on siis sähkölämmitys ja apuna se vesitakka. Vesitakka antoi apujaan pumpun laskurin mukaan 820 tuntia, että useampi kilowatti on siis saatu polttopuilla säästettyä sähköenergiaa. Näillä lukemilla lähdetään kohti seuraavaa vuotta ja nyt onkin hyvä seurata, miten kuukausikulutukset muuttuvat, kun kaikki sähkövempaimet ovat käytössä ja toisaalta myös kaikki säädöt ovat paremmin reilassa.

Hyvää joulun odotusaikaa kaikille blogia seuraaville ja palaillaan, kun on taas jotain oleellista kerrottavaa rakentamisen saralla.

Ei kommentteja: