perjantai 31. elokuuta 2012

Vierashuoneessa lähes valmista

Tässä olisi tarjolla ensisilmäys vierashuoneeseen. Kuopion Tapetti ja Väri sai ilon palvella meitä tässä haastavassa tapettivalinnassa. Matkan varrella värimaailma ehti muuttua pariinkin otteeseen, mutta tämä lopullinen värimaailma on mielestämme sangen onnistunut. Nyt pitäisi vierailla olla ruusuiset unet tarjolla, kunhan vain saadaan ottaa huone käyttöön. Kuten tarkkaavaiset katsojat huomaavat, niin listoja ei valitettavasti vielä ole, kun ovat päässeet loppumaan. Täytyy vierailla sahurin luona pohjois-savossa, että saadaan huone lopullisesti viimeisteltyä. Ja uteliaille tiedoksi, että haemme listat niinkin kaukaa, koska siellä meille tehdään juuri meille sopivat listat, joita varten sahuri on viilannut antiikkihöyläänsä juuri oikeat terät.

Seuraava kuva on otettu ikkunan suunnasta. Kuten huomaatte, niin yksi seinä päätettiin maalata tapetin pohjavärillä, jottei huoneessa olisi liikaa kukkasia tarjolla. (Todellisuudessa isäntä oli arvioinut tapettimenekin väärin). Tarkoitus on ripustaa valokuvanäyttely tuolle seinälle, ettei tarvitse tapettiseiniä reiíttää. Täälläkin muuten odotellaan sähkömiehen vierailua ennenkuin olemme valmiit ottamaan tarkastajan paikalle. Toimittajan huomiona voitaneen mainostaa tuleville rakentajille, että talossamme on kaikki väliseinät EK kipsilevyä, johon taulujen ripustaminen on paljon helpompaa kuin siihen pehmeään normaaliin kipsilevyyn. Tuon kovan kipsilevyn työstäminen on hieman hankalampaa, mutta vaivannäön arvoista. Jos siis voitte vaikuttaa talopaketin sisältöön, niin ehdottomasti EK kipsilevyt myös kuivien tilojen väliseiniin.


Tässä olisi vielä tarjolla lähikuvaa tuosta kukkaistapetista ja kyseessähän on laadukas Borås tapetti. Tilaustavaraa, mutta toimitus hoitui muutamassa arkipäivässä.

Nämä tapetoinnit ovat talossamme muuten emännän käsialaa, kuten lähes kaikki valmiit pinnat kaakelointeja lukuunottamatta. Tämä huone on hänen tapetointiuransa ensimmäinen kokonainen huone. Hienosti onnistui sekä kohdistukset että nurkat, eikä aikaakaan lopulta tuhrautunut kovinkaan kauan. Tämän urakan jälkeen on hyvä jatkaa yläaulan puolelle ja siitä lisää kenties jo huomenna.

Ei kommentteja: