torstai 19. huhtikuuta 2012

Maakellarin täyttötöitä aloiteltuEi saanut "Muumimamma" vielä kuluneelle talvelle maakellaria oikeaan käyttötarkoitukseen, mitä nyt pari mehupulloa siellä talven yli säilöttiin muun roinan seassa, mutta ensi talven osalta näyttää jo nyt lupaavammalta. Isäntä aloitteli siis tuota täyttöurakkaa ja yhden illan urakoituaan lapion ja kottikärryjen kanssa, hän otti yhteyttä pihasuunnittelijaamme ja sieltä saimme tietää että Via Gardenin Jussilla olisi ensi viikolla kenties aikaa käydä pikkukaivurilla mylläämässä pihamaata. No treffit sovittiin seuraavalle päivälle, jotta saatiin hinta-arvio urakalle. Siinä jutustellessa käytiin läpi tehtävät työvaiheet ja luottavaisin mielin jäämme odottelemaan ensi viikon tiistaita, jolloin Jussin pitäisi tulla kaivurin kanssa tontille pihaa möyrimään. Hieman jäi meille aikaa siivoilla pihaa puhtaaksi, että saadaan mahdollisimman paljon irti tuosta kaivurin vierailusta. Isäntä totesi, että olisihan tuo omin voiminkin onnistunut, mutta emännän mielestä nyt saadaan aikaa käytettyä muuhun puuhasteluun ja takuuvarmasti saadaan pohjatyöt oikein tehtyä.

Nyt olemme tässä tutkailleet eri taimitarhojen tarjontaa, sillä tarkoituksenamme on hieman aloittelella istutuksien tekoakin jo pihan itäpuolelle. Tänään emäntä on soitellut linjat kuumina mullan toimittajille ja taidetaan päätyä ottamaan Kekkilän multaa, vaikka sille hintaa enemmän kertyykin. Tuo multa kun on vähän sellainen kertainvestointi ja meillä on aiemmasta lähihistoriasta kokemuksia edullisesta, mutta ei niin laadukkaasta mullasta, jossa saa kasvit kaupan päälle. Pihasuunnittelijan laskelmien mukaan tontillemme tarvitaan multaa kaikkiaan reilut 80 kuutiota, joten nyt lähtee tilaukseen ensimmäinen kasettikuorma, jolla saadaan lähes puolet tuosta tarvittavasta määrästä. Katsotaan sen kuorman levittelyn jälkeen, otetaanko lisää tälle keväälle vai vasta sen jälkeen, kun pihaa rakennetaan lisää valmiiksi. Tuo osittainen rakentaminen johtuu siitä, että autokatos ei tule ilmestymään vielä tämän vuoden aikana tontillemme, sillä sen verran runsaasti tuota muutakin puuhaa vielä on tälle kesälle ja tarkoituksena on myös pitää ihan oikeaa kesälomaa.

5 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Viisas emäntä tietää isännänkin voimien riittävyyden ;-)

Joanna kirjoitti...

Samassa vaiheessa mennään, pihasuunnittelu käynnissä ja kohta päästään toteuttamaan! :D

K ja M kirjoitti...

Kirsille: Siksi talon isäntä onkin tyytyväinen emäntäänsä, joka osaa tehdä stopin hullutuksille :)

Joanna: Hyvä suunnitelma on tosiaan kuin suunnistuskartta, joka johdattaa määränpäähän välietappien kautta. Onneksi muuten otettiin myös pihan pohjatöitä varten apuvoimia samasta paikasta, niin nyt on korot ja kaltevuudet kohdillaan.

Juha kirjoitti...

Wow! Maakellari, tuohan olisi ihan ehdoton :)

K ja M kirjoitti...

Nyt se alkaa meilläkin jo tuottamaan :), saatiin reippaasti esikasvatettuja taimia, kun luvattiin talvisäilytystilaa kaverin kasveille :)