perjantai 18. maaliskuuta 2011

Sadevesikaivo

Suunnitelmissa on tehdä tontille sadevesikaivo. Kaivo jonne sadevedet ohjataan, ja jossa on ylivuoto kaupungin viemäriin. Sadevesien käyttö tulee kasvimaalle yms. Kaivon renkaita saa 60 cm ja 80 cm halkaisijalta olevia. Kumpikohan olisi käytännöllisempi koko? Kaivon kanneks 80 cm saa reiällä tai luukulla, mutta 60 cm saa vaan luukulla... Halutaan kuitenkin laittaa vanhanajan pumppu,josta vettä sitten pumppaillaan :) Turvallisuus on tietty a ja o niin ehkei se voi olla kannella, kun lapset nostavat kannen ja tippuvat kaivoon, hui! Niin ja kuinkahan suuri tästä kaivosta olisi hyvä tehdä...
Viikonlopun aikana pitää päättää, niin ei tarvitse itse lapiolla kaivaa, vaan kaivuri hoitaa hommat keskiviikkona!

Tänään tontille hurautti kura-auto klo 9 piti olla, mutta silloin oli jo hommat käynnissä :) ei paha!
Nyt on antura valettu, ja maanantaina tulee harkkoja ja ukkeleita hoitamaan harkot järjestykseen :) nopeasti tulee valmista!

2 kommenttia:

Aino-Maija kirjoitti...

Hei,
Kiva, että löysin blogin. Rakennutamme ja sadevesikaivo + maakellari kiinnostavat myös, niistä löytyy huonosti tietoa.

Mihin päädyitte siis sadevesikaivoasiassa, mistä tilasitte kaivon renkaat, entä kansi? Mitkä olivat noin kustannukset?

Kiitos hurjasti jos ehdit ja jaksat vastailla rakentamiskiireidenne keskellä. Meillä vasta alkaa kaivuut ja koko urakka edessä :)

terv. Aino-Maija

Katri kirjoitti...

Päädyimme halkaisijaltaan 80cm renkaisiin, joita tuli pohjarenkaan lisäksi 4kpl. Hyötytilavuudeksi meille tuli noin 1000 litraa. Kanneksi tuli aukollinen neliökansi, johon tehdään kyllästetystä laudasta kansi, mihin kiinnitetään manuaalinen pumppu.

Hintaa tarvikkeille ja renkaille tuli noin 350€ ja ihan S-ketjun rautakaupasta kävimme tilaamassa kotiin kuljetettuna. Ystävälliset perustusurakoitsijamme asensivat renkaat ja hoitivat vielä putkien läpiviennitkin. Onneksi asia otetiin esille kaivurikuskin kanssa, niin ei tarvinnut renkaiden kanssa painia, on ne sen verran painavia.