tiistai 17. tammikuuta 2012

Yläkerrassa pientä edistystä ja vähän muutakin

Viime viikolla oli vihdoin hieman aikaa taas rakennella ja tuloksena oli mm. yläkertaan pohjoisen puoleiselle seinälle vaatekaapin seinää useita metrejä. Tuulensuojalevyt taakse, villaa väliin, harvalaudoitus ja kipsilevyt paikoilleen. Tämän jälkeen seinusta vuorattiin viimeisillä villapaaleilla, jotta saatiin tilaa aloittaa leffa-/pelihuoneen rakentelua.

Tässä tarjolla kuva, siitä millä mallilla tuo ko. viihdehuone on tässä vaiheessa, eli pitkälle kevääseen taitaa mennä, ennenkuin tässä tilassa nautitaan koko perheen kera leffoista. No pääasia, että tuon tilan pohjatyöt on päästy aloittamaan. Isäntä muuten vietti useamman illan foorumeiden sivuilla etsien vinkkejä DIY rakentajien akustointiprojekteista ja lopulta hän laittoi sähköpostitiedusteluja alan suunnittelijoille, joten katsellaan tuleeko sieltä mitään apuja suunnittelupuolelle.

Tuosta huoneesta muuten sen verran, että tarkoitus olisi rakentaa sellainen huone, että leffoja voi katsella muita häiritsemättä ja pelaaminen onnistuisi samalla ajatuksella. Hieman on pohdittu vielä tuon kyseisen huoneen lopullista kokoakin, pienellä väliseinän siirtämisellä tilaan saataisiin lisää neliöitä. Nythän tuo huone on suunniteltu 12,7 neliön kokoiseksi, mutta pienellä seinän siirtämisellä sinne olisi tarjolla lähes 5 neliötä lisää tilaa. Katsotaan millaiseen lopputulokseen päädymme.


Tässä pieni näyte, mitä kaikkea muuta on puuhailtu, eli pojat saivat meiltä uudenvuodenlahjaksi Cajon rummun rakennussarjan. Isäntä auttoi poikia liimailuissa, mutta hiominen sujui varsin mallikkaasti vanhemmalta pojaltamme mousen avulla. Mallikkaasti on poika myös suojautunut, mutta suojalasit näköjään ovat jonnekin unohtuneet. Tässä taas oiva esimerkki, kuinka voi kannustaa lapsia oppimaan käsillä tekemisen jalo taito. Valitettavasti isännällä ei ole ollut aikaa avustaa poikia vielä tuon pidemmälle, mutta eiköhän tuo rumpu saada kohta soitettavaan kuntoon.
Mutta tässä siis tällä erää uusimmat tiedot projektimme etenemisestä.

Ei kommentteja: