tiistai 10. tammikuuta 2012

Poikien huoneen maalausta

Kuten jo ennen joulua oli hieman mainintaa, niin poikien ison toistaiseksi yhteisen huoneen rakentaminen oli jo aloitettu ja tarkoitus oli saada se mahdollisimman valmiiksi ennen joulua. Seinät saatiin levytettyä hyvissä ajoin, mutta pintojen teko hieman viivästyi, kun ei panelointiin riittänyt tarpeeksi käsiä. Pääsimme kuitenkin aloittamaan paklaamisen jälkeen seinien pohjamaalauksen ja pintamaalauksessa mukana oli jo runsaasti auttavia käsiä.

Tässä parit kuvat poikien maalausurakasta, sillä he ilmoittivat jo hyvissä ajoin maalaavansa omat huoneensa. Kuten värimaailmasta näkyy, niin ei meillä ihan pelkkää mustavalkoista tässä talossa tule olemaan. Kaikki näissä kuvissä näkyvät kirkkaat värit ovat poikien itsensä valitsemia värejä. Valintansa he tekivät jo viime syksynä ja aika ajoin tarkistimme, että vieläkö värit ovat samat, niin yllätykseksemme värikartasta pienet kädet hakivat samat värit kerta toisensa jälkeen. Nuorempi herrasmies maalaa oman päätynsä värikästä seinää oranssilla, kun taas vanhempi poikamme halusi melkoisen kirkasta sinistä sänkynsä viereen. Muut seinät tulivat samalla valkoisella (Kallan) sävyllä kuin alakerrassakin.

Pitkään mietimme, että mitä keksisimme seinille piristykseksi ja mielikuvissa vilahteli fototapetteja mm. Star Wars hahmoista ja hämähäkkimiehestä, mutta lopulta joku perheestämme mietti, että voisiko seinälle saada Angry Birds hahmoja, ne kun ovat koukuttaneet taloutemme kaikkia henkilöitä jossain määrin jossain vaiheessa :)


Niinpä isäntä otti kynät esille ja alkoi mallikuvien perusteella hahmottelemaan olentoja ensin paperille, jonka jälkeen piirsi samat kuvat suurennettuna seinälle. Sen jälkeen alkoi koko perheen voimin maalaaminen, josta vanhempi pojistamme ja talon emäntä kantoivat suurimman vastuun. Oli muuten hauska seurata sivusta, kun vanhempi pojistamme maalaili täysin keskittyneenä puuhaansa.
Tässä kuvassa isäntä hieman paikkailee juniorin ensimmäistä maalausurakkaa, aika vähillä korjauksilla hän siitä selvisi, sen verran taidokasta työtä oli pikkumiehen pensselin jälki. Yksi pitkä ilta siinä vierähti, että saimme tähän vaiheeseen asti maalattua Angry Birds hahmoja poikien seinille. Molemmille pojille tuli heidän haluamansa vihaiset linnut ja yhteiselle valkoiselle seinälle aseteltiin kolme possua, poikien toiveiden mukaisesti. Tähän vaiheeseen possut ja linnut saivatkin sitten jäädä, kun oli kiire laittaa paneelia ja laminaattia, että saadaan raivattua alakerran laatikkomeri ylös jemmaan jouluvieraiden tieltä.
Kolmasosa ehdittiin pintoja laittaa valmiiksi, kun piti jo aloittaa laatikoiden roudaaminen pois joulun tieltä. No joulun aikaan saatiin lisää käsipareja avuksi ja vieraiden kanssa jatkoimme panelointia ja laminaatin laittoa toisen kolmanneksen verran. Se olikin juuri sopivasti, että saatiin pari patjaa lattialle vieraita varten. :) Muuten joulupäivät pyhitettiin levolle ja Menolippu-pelille :)
Joulun jälkeen poikamme lähtivät savoon etsimään talvea ja siinä välipäivien aikana iltapuhteina saimme loput paneelit ja laminaatit paikoilleen ja tällä kertaa ehdittiin jo aloitella muuten listoitustakin, se kun on huomattavasti helpompaa puuhaa, kun ei ole kaiken maailman tavaroita edessä. Nyt on siis poikien huone tuon oranssin seinän listoitusta vaille valmis. Seuraavaksi olisi vuorossa aulan rakentaminen, mutta sitä ennen olisi tiedossa taas ainakin yhden illan urakka rakennustavaroiden järjestelyn merkeissä. Melkoisesti hidastuu tämä rakentaminen asumisen yhteydessä, kun sitä tavaraa tuntuu olevan jokapuolella. Nyt kun poikien huone on viittä vaille valmiina, niin heidän lelut ja legot on jo kannettu yläkertaan oikeaan huoneeseen leikkijöiden ja meidän aikuisten riemuksi. Pikkuhiljaa alkaa talo olla siis asuttavampi, vaikka rakentaminen siinä sivussa jatkuukin vapaapäivisin täydellä teholla.

2 kommenttia:

Joanna kirjoitti...

Hieno on poikien huone! :)

Anonyymi kirjoitti...

I like the boys room, with the angry birds ;)
Best regards from Gastein,Kerstin