sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Helmikuun sähkönkulutus

Helmikuussa päästiin nauttimaan sekä paukku pakkasista että kauniista alkukevään leudoista aurinkoisista poutapäivistä, joten sähkömittarikin on välillä pyörinyt tiuhempaan ja välillä rauhallisempaan tyyliin. Saimme onneksi hankittua kosteahkojen mäntyklapien seuraksi kuivempaa koivuklapia pari mottia, joten takan hyötysuhdekin on saatu paremmaksi. Lähes parisataa tuntia on siinä sivussa taas Tulikiven W10 järjestelmä siirtänyt puilla tuotettua lämpöenergiaa lämminvesivaraajan kautta sekä käyttöveteen, että lattialämmitykseen. Tästä huolimatta tammikuun lukemat ylittyivät, vaikka päiviä jaksolla vähemmän olikin karkausvuodesta huolimatta.

Helmikuun kokonaisenergia kulutus oli kokonaisuudessaan 1770 kWh (tammikuu 1604 kWh), josta edullisemman yösähkön osuus oli 616 kWh (tammikuu 533 kWh). Kotitaloussähkön kulutuksessa oli oletettavasti pienoinen kasvu johtuen tuosta kausiflunssasta, joka kävi läpi koko perheen sen pitkän ja kuumeisen kaavan kautta. Silloin oli koko perheellä runsaasti aikaa viettää tv:tä tuijottaen kuumia juomia samalla hörppien, niin ja pyykkikone lauloi laulujaan, kun kuumeiset potilaat hikosivat litrakaupalla noita nesteitä ulos :)

No nyt on onneksi taudit toistaiseksi taltutettu ja ensimmäiset hiihtolomatkin lomailtu. Kauden ja kenties koko vuoden päälomaa odotellaan riemumielin ja siinä odotellessa olisi tarkoitus hieman leffahuoneen lattiaakin laitella, kun kuluneella viikolla pihaan tupsahti kuorma äänieristevilloja ja lattia-Wilhelmi lastulevyjä. Sähkömieskin kävi muuten vähän piuhoja vetämässä yläkertaan, joten nyt on taas isännällä paljon puuhailtavaa yläkerrassa. Hieman on iltaohjelmia sotkenut kuluneella viikolla Kalpan härkäviikko, kun on koko perheen ukkoporukka harrastusten lisäksi 3 iltana tv:n ääressä ollut kannustamassa suosikkijoukkuettaan takaisin voittojen tielle. Hiihtolomalla kävimme muuten katsomassa koko perheen voimin umpisurkeaa peliä Niiralan montussa ja pettymys oli entistä suurempi, kun kauden toinen live ottelu ja koko perheen suurin idoli Sami Kapanen loisti poissaolollaan jälleen kerran :( No silti meillä etäkannattajilla on riittänyt tällä kaudella iloa moneen otteeseen kotisohvalta käsin myös Samin toimesta. Onneksi saimme seurata peliä huippuhyviltä paikoilta, niin kameran linssiin saatiin toistasataa kivaa tilannekuvaa tuosta pelistä, joista tässä yksi maistiainen teille blogimme seuraajille aivan pelin loppuhetkiltä.

Ei kommentteja: