keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kotiteatteriprojektissa tapahtunutta

 Edellisessä kotiteatteria koskevassa päivityksessä olimme jo saumailleet lattiakipsilevyjen saumat ja seuraavaksi isäntä laittoi akryylimassaa kaikkien läpivientien kohtaan sekä massasi samalla aineella seinän ja lattian välisen sauman. Seuraavaksi pursotettiin vielä katon rajaan katon ja seinän välisen sauman raot umpeen uretaanivaahdolla. Näiden operaatioiden jälkeen pääsimme sitten lattian kanssa seuraavaan vaiheeseen, kun sopivasti oli saatu Parocin erikoisvilla toimituskin perille. Omat viivytyksensä projekteihin teki taas kausiflunssa, joka oli levinnyt jo sähkäriimmekin. No onneksi näillä töillä ei ole enää niin kovaa kiirettä ja aikataulukin on sangen väljäksi ja joustavaksi laadittu, joten stressiä ei ole enää tarvinnut ottaa viikon parin viivästyksistä, toisin kuin hektisen kesän ja syksyn aikana.

Tuossapa on sitten uteliaille tiedoksi lattian äänieristyksessä käytetty tuote, eli Parocin askeläänieriste SSB 2tj. Kyseessä on ympäripontattu 1200*1800 kokoinen kova kivivillalevy, joka muuten painaa ihan mukavasti ja on muutenkin sen kokoinen, että käsittely yksin on sangen mielenkiintoista. No onneksi on tullut noiden kipsilevyjen kanssa painittua, niin eihän tämä lopulta mitään ongelmia aiheuttanut, ainoastaan yläkertaan roudaaminen aiheutti hieman hikeä otsalle ja pientä paikkailun tarvetta portaikon seinälle. Työstäminen on sitten ihan helppoa, kun kyseessä on kova kivivilla, eli puukolla vaan halutun kokoiset palat pois. Asennuksessa käytimme kulkualustoina lattia-Wilhelmilevyjä, jotta kivivilla säilyisi mahdollisimman pienillä painumilla. Mitoitus huoneellamme oli lähes täydellinen tämänkokoisille levyille, sillä hukkamateriaalia ei tullut juuri lainkaan. Koska kyseessä on 30mm paksu levy, niin leikkasimme siitä 50mm leveän suikaleen seinän vierustalle, jolla saatiin aikaiseksi lattian ja seinän saumaan katkaisu sekä itse askeläänieristeelle, että sen päälle tulevalle 22mm paksulle lattia-Wilhelmille ja näin olimme saaneet helposti rakennettua kelluvan lattiarakenteen. Askeläänieristeen saumojen liitoskohdat teippasimme vielä varmuuden vuoksi ilmastointiteipillä rakentamisenaikaisen liikkumisen minimoimiseksi.

Seuraavana työvaiheena oli lattialastulevyn asentaminen, joka puolestaan ladottiin ristiin askeläänieristeen kanssa. Lattialastulevyinä meillä oli Lattia-Wilhelmin 600*2400 kokoisia levyjä. Niiden saumat liimattiin ja päältäpäin jälleen kerran taas teipattiin.

Seuraavana olikin vuorossa taas se rakentamisen ei niin ihana työvaihe, eli tavaroiden roudaaminen. Nyt kun työtilaa on rajoitetusti, niin tälle laminaattia vaille olevalle lattialle kasattiin vierashuoneen lattiakipsilevyt ja loput yläkerrassa olevat puutavarat, jonka jälkeen saatiin taas tilaa toisaalle, että päästään levyttämään lisää seiniä. Seuraavaksi tässä huoneessa tehdään tuplaseinien seinärungot, jonka jälkeen sähkäri pääsee vetämään loput piuhat yläkertaan. Tätä työtä on pikkuisen aloiteltu, mutta siitä lisää, kunhan edistystä tapahtuu hieman enemm
Ei kommentteja: