keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Maaliskuun sähkön kulutus

Maaliskuun sähkönkulutuslukemat olisi tässä tarjolla ja suluissa löytyy vertailun vuoksi viime kuun lukemat 1396 (1770) kWh, josta yösähkön osuus oli 517 (617) kWh eli noin 37 %. Keskimääräinen kulutus oli siis noin 1,85 (2,54) kWh kuukauden jokaisen tunnin aikana. Onko se paljon vai vähän, riippuu tietysti asian haaroista.

Sen verran muutimme omia tottumuksiamme, että takan lämmitys ajoitettiin yhä useammin aamun ensi rutiineihin. Lastemmekin mielestä oli kivaa vaihtaa pyjaman tilalle päivävaatteet takan lämmön hehkuessa olohuoneessa. Takan hyötysuhde myös parani, kun saimme pari mottia kuivia koivuklapeja käyttöömme ei ihan niin kuivien mäntyklapien rinnalle.

Hieman meidän lukemissamme vaikuttaa myös se viikon mittainen hiihtolomareissu, mutta sitä lienee tasapainottaa reissun jälkeinen pyykkääminen, jolloin pesukone lauloi lähes taukoamatta :)

Ihan tyytyväisiä olemme kulutuslukemiimme, kun ottaa huomioon, että päälämmitysmuotomme papereissa on sähkö ja sitä täydentää tuo varaava vesitakka. Vesitakan kiertopumppu oli taas kuukauden aikana lähes 150 tuntia tehokkaassa lämmönsiirtotyössään, eli keskimäärin siis lähes 6 tuntia takan käyttöpäivinä.

Ei kommentteja: