sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kasvimaan perustamista

Kuten edellisessä postauksessa jo mainitsimmekin, niin Kekkilältä tilasimme toisenkin satsin multaa ja tällä kertaa nuppikuormana oli havuja varten erityistä havumultaa ja kasvimaata ja nurmikkoa varten Puutarhan Plussaa. Tässä kuvassa näkyy nyt se kasvimaan monttu suodinkankaalla varustettuna. Tarkoitus oli laittaa pohjalle kastelua varten myös salaojaputki, mutta se ei tähän hätään ehtinyt, kun ei sellaista pihapiiristä enää löytynyt. Olimme ehtineet juuri levittää kankaat tuohon paikoilleen ennen kuorman saapumista, joten saimme kippauttaa mullat suoraan kasvimaan monttuun.

18 tonnia tuli havumultaa ja 20 tonnia sitä Puutarhan Plus multaa. Onhan se arvokasta lystiä, kun kuljetuskustannukset ovat nousseet pilviin, mutta minkäs teet, kun ei ole kiva katsella pihamaalla pelkkää isoa hiekkalaatikkoakaan. 15-20 k€ on budjetoitu tälle pihalle kaikkinensa ja siitä ensimmäinen kolmannes on jo käytetty näihin multakuormiin ja kesällä saapuviin pihakiviin. Tosin kustannuslaskelman mukaanhan ne olivatkin ne arvokkaimmat kertahankinnat.
Tässä vielä kuva tuosta poikien urakasta eli pelialueen jyräämisestä. Aika hyvällä mallilla alkaa pelialue jo olemaan. Nyt me aikuiset enää vain viimeistelemme tuon alustan kylvöä varten, joka päästään tekemään ensiviikolla, kun matkahuolto tuo tilaamamme letkut ja sadettimet. Näissä merkeissä on viimeiset päivät puuhasteltu pihamaalla.

Ei kommentteja: