tiistai 5. kesäkuuta 2012

Pihalla tapahtunutta

Mustamarja-aronia

Pensasmustikoita
Taas laahaa blogimme päivitykset, mutta kerrottakoon lukijoille, että nyt on puskia laitettu kasvamaan. Tässä ensimmäisessä kuvassa näkyy mustamarja-aronian piskuiset taimet, joista tehtiin raja-aita itäpuolelle. Pieniähän nuo vielä ovat, mutta muutaman vuoden päästä melkoisia puskia ja sangen satoisia marjojen suhteen.

Tuo marja-aronia aita päättyy neljään pensasmustikkapensaaseen (kovin ovat nekin vielä pieniä puskia). Niistäkin voi tulla vuosien varrella jopa parimetrisiä, mikäli kasvuolosuhteet ovat hyvät. Kaikille niille kaivettiin/kaivatettiin riittävän suuret istutuskuopat ja laitettiin riittävästi hyvälaatuista multaa.
Pilarikataja
Tuossa viimeisessä kuvassa on lähikuva pilarikatajasta, joita on sinä takana vielä pari lisää ja pääkulkuväylän toisella puolella yksi yksinäinen saman lajin edustaja. Näille kaivettiinkin lähes metriset istutuskuopat ja hankittiin mullaksi oikein Kekkilän toimittamaa havukasveille tarkoitettua havumultaa.

Näiden lisäksi maakellarin luokse on istutettu 4 tyrnin tainta ja siinäpä alkavat tämän kevään/alkukesän istutukset ollakin, kun tuo vajaan 100 m2:n nurmialuekin sai viikko sitten siemenet sisäänsä ja kasvimaalla on kylvöt tehty.

Seuraava urakka olisi kulkuväylien pohjatyöt, mutta siitä taas lisää tuonnempana, kunhan kuvia aiheesta saadaan kamerasta koneelle siirrettyä.


Ei kommentteja: