keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Ensimmäiset elementit saapuu osa 2
Aamupäivällä ennen viimeisen elementin asentamista laitettiin paikalleen ensimmäinen kantava väliseinäelementti. Viimeisenä alakerran elementtinä oli vuorossa pesuhuoneen, kodinhoitohuoneen ja saunan käsittävä koko päädyn kokoinen seinäelementti. Siinä jännättiin, että onko oikean kokoinen ja meneekö nätisti paikalleen. No millintarkkaa työtä oli tainneet pohojaalaaset teherä, sillä sinnehän se sujahti nätisti muiden sekaan.

Tässäpä olisi taas pieni yksityiskohta, kuinka Simons tekee elementin rungon. Meidän toivomuksesta tuulileijonen sijaan on runkoleijona, mutta muuten ihan heidän oma elementtirakenteensa.

Välillä kävimme hiukan lounastamassa ja hakemassa vanhemman pojan tontille mukaan. Sillä välin oli ilmaantunut yläkerran paneelikasetit. Eli siellä on paneelit kevyessä rakenteessa ja sisäpuolelle pitäisi itse laittaa fyllinkiä. Ja olihan pojat näköjään saaneet nostettua jo ensimmäiset kattotuolitkin paikalleen.

Meidän perhe siinä siivoili paikkoja ja pikkukaverit leikkivät naapurin muksujen kanssa, samalla kun pohojaalaaset tekivät asennustyötään.

Viimeisenä kuvana on tilanne päivän päätteeksi ulkoapäin. Raksaäijät jäivät vielä nakuttelemaan välipohjan vasoja ja muutoinkin valmistelemaan hyvässä säässä seuraavan päivän urakkaansa. Jännityksellä odotellaan, mitä huominen sää tuo tullessaan, sillä luvassa on pientä tihkusadetta aamupäivän aikaan. Toivottavasti selvitään ilman pisaroita, että saadaan tämä pystytysurakka suoritettua kuivan sään aikaan.

Ei kommentteja: