sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen viettoa

Raksavahti työssään
 Kylläpä on saatu nauttia hienosta pääsiäissäästä. Vieraiden kanssa eilen aloiteltiin tontilla grillikausi ja vanhat terassikalusteet kannettiin jo tulevan terassin paikalle. Kylläpä illalla hienosti aurinko paistoi tuolle tulevalle terassille.

Raksavahtimmekin pääsi tontille mukaan, mutta eihän se vanhus jaksanut kauan ilakoida, kun nukkumatti jo kutsui kauneusunille.

Isäntä työn touhussa
Isäntä puuhasteli maakellarin anturalaudoituksen parissa ja sai sen vihdoin valmiiksi, kun taas emännän roolina oli siistiä paikat valmiiksi tiistaina työtään jatkaville timpureille.

Maakellariksi valitsimme JR Holvikellarin mallistosta meille sopivankokoisen "Lanttu"-maakellarinkellarin tuolle tontilla luonnostaan olleelle suurelle maakuopalle, josta loppuosan tyynesti täytimme hiekalla. Kuopan koko oli muuten reilusti yli toistasataa kuutiota, eli ei mikään ihan pieni monttu. Maakellari tulee olemaan tontillamme läntisin
rakennus, eli jätämme tuota kaunista männikköä pihallemme toistasataa neliötä. Täytyy vielä saada raudoitettua tuo anturamuotti, että lattiavalun yhteydessä voidaan tilata samalla kuormalla betonit siihenkin. Toukokuun lopussa olisi tontille tulossa sitten ne JR Holvikellarin harkot, eli kesällä pääsee isäntä opettelemaan muurauksen jaloa taitoa.


Maakellarin anturalaudoitus valmiina
 Emäntä itse sai talon sisältä roskat kerättyä ja pihamaakin on puhdas naulaisista laudoista. Pikkuraksaajat auttoivat siinä naulojen irrotushommissa pitkin viikkoa. Tuo maakellarin anturan sokkeli saatiin kokonaan kasattua talon anturamuoteilla ja elementin suojina olleista laudoista irrotetuilla nauloilla.

Nyt on aika hiukan huilata ja keskittyä ensi viikon projekteihin, mitä ne sitten ikinä tulevat olemaankaan (raksasiivouksen lisäksi).
Siisti pihamaa kutsuu timpureita

Ei kommentteja: