perjantai 23. joulukuuta 2011

Tulikivin Green W10 kytketty toimintaan

Reilu viikko sitten kävi sähkäri asentamassa termostaatit ja sitä myöden saatiin lattialämmityspiirit käsisäädöltä termostaattien taakse. Nyt on siis hieman helpompi säätää huonekohtaisia lämpötiloja ja toivottavasti tämä muutos alkaa näkymään myös niissä sähkömittarin lukemissakin. Nyt on siis teknisen tilan kaikki säätimet ja pumput kytketty toimintaan.



Eli samalla kerralla saatiin muuten tuo Tulikiven Green W10 järjestelmäkin käyttöön otettua. Eli nykyisin takkapiirin lämpötilan noustessa 4 astetta yli varaajan lämpötilan käynnistyy tuo kuvassa näkyvä kierrätyspumppu, joka tuo siis takalta lämpöenergiaa lämminvesivaraajalle. Täyden noin 18 kilon lämmityksellä pumppu käy 3-6 tuntia riippuen lämpimän veden tarpeesta. Siitä huolimatta takalla saadaan sopivasti säteilylämpöäkin muihin tiloihin. Ihan kelpo investoinniksi tuo on tähän mennessä osoittautunut, lopullisen hyvyydenhän tietää vasta käyttöiän perusteella. Meidän tapauksessa tuo on muutoinkin hyvä uuni, sillä meillä valmistetaan yhä lisääntyvissä määrin noita haudutettavia ruokia.

Näiden kuvien myötä on alakerran kuvapäivitykset saatu pikkuhiljaa vastaamaan todellisuutta ja teidät lukijat on taas saatettu lähemmäksi sitä tilaa, missä elämme tällä hetkellä. Muutama päivä on jo puuhasteltu näiden puuhien lisäksi yläkerrassakin, mutta siitä lisää sitten joulun jälkeen.

Ei kommentteja: