lauantai 17. joulukuuta 2011

Jasminat katossa ja porrasasennus

Eteisaulan kattoon olimme tilanneet Sieppijärven Sähkö-Pekalta Jasmina kattoplafondit, joihin valitsimme päivänvalolamput, sillä olimme tykästyneet kaverimme talossa oleviin päivänvalolampuilla varustettuihin Jasminoihin oivana yleisvalaisimena. Samaisia valaisimia löytyy meillä myös tuulikaapista sekä kodinhoitohuoneesta.

Talon suunnitteluvaiheessa tutkailimme kovasti Adluxin valaistusopasta ja poimimme sieltä runsaasti vinkkejä kodin valaistuksesta. Kiitokset erityisesti kyseisen firman asuntomessukuvasarjoista, joissa on esitelty sekä onnistuneita, että vähemmän onnistuneita valaistuksia. Emme kuitenkaan noudattaneet kirjaimellisesti noita ohjeita, vaan poimimme sieltä meitä eniten miellyttäviä komponentteja.

Kuun vaihteessa saapui raksallemme myös Lappiportaan pari asentajaa, jotka uurastivat yhden pitkän päivän ja saivat lopulta portaat ja kaiteet asennettua. Hieman meinasi isännällä olla univaikeuksia, kun oli itse ottanut mitat porrasaukosta ja koroista tilausvaiheessa. Portaat istuivat kuitenkin kuin nakutetut, eli tällä kertaa mitat oli tullut otettua oikein. Toisinaan aikataulussa pysyminen on vaatinut pieniä viime hetken kiireitä ja niin muuten kävi tämän porrasasennuksenkin kanssa. Edellisiltana isäntä ilahdutti naapurustoa vielä yhdentoista aikaan sahailemalla pihalla laminaatteja porrasaukkoon. Porrasaukolle, kun piti olla kaikki seinäpinnat valmiina, sekä yläkerran lattia pinnoitettuna kaiteiden kohdalta. Alakertahan oli ollut jo päiviä aikaisemmin vireessä, mutta yläkerran porrasaukon viimeiset laminaatit naputeltiin paikoilleen samaan aikaan, kun porrasasentajat kolkuttelivat aamulla ovella. Pari tuntia aikaisemmin oli tuota laminaattien asennusurakkaa jo aloiteltu ja hyvin saatiin yläkertaan muutama neliömetri valmista lattiapintaa. Sitä ennen oli tietysti pitänyt laittaa yhdelle väliseinälle alajuoksu paikoilleen, että tulee katkaistua laminaatit oikeasta kohtaa poikki.

Koiramme ei ollut taaskaan uusista tuttavuuksista ja rakennelmista moksiskaan, vaan aina tilaisuuden tullen se etsi itselleen nukkumapaikan portaiden alta asennuksen edetessä. Asentajatkin totesivat, että on talon "vahti" tainnut löytää itselleen turvallisen oloisen paikan. No siitä on tietysti hyvä päivystää talon kaikille kolmelle ulko-ovelle.

Onneksi otimme nuo portaat lopulta asennettuina, vaikka jossain vaiheessa isäntä ajatteli ehtivänsä ne itsekin asentaa. Vuorotteluvapaa nimittäin päättyi kolme päivää porrasasennuksen jälkeen ja rakentaminen on sen jälkeen hidastunut merkittävästi.

Kaikenkaikiaan olemme äärettömän tyytyväisiä valitsemiimme portaisiin ja ratkaisuun jättää porrasaukosta yksi pieni pätkä seinää rakentamatta, sillä nuo valmiit portaat ovat melkoinen komistus tuossa eteisaulassamme. Niin ja nuo portaathan meille valmisti, toimitti ja kasasi siis Lappiporras. Enää täytyisi verhoilla tuo punainen metallitolppa noiden portaiden runkotolppien kaltaiseksi, niin olisi tuokin kohta talossa valmiina.

Ei kommentteja: