lauantai 17. joulukuuta 2011

Paluu virtuaalimaailmaan :)

Nelisen viikkoa on vierähtänyt edellisen postauksen jälkeen, joten paljon on kertynyt kerrottavaa. Täytynee kaivella muistista neljän viikon takaisia tapahtumia ja yrittää pitää tulevia päivityksiä aikajanalla oikeassa kohdin, jotta pitkäaikaiset blogimme seuraajat pääsevät mukaan tunnelmiin.

Käyttöönottotarkastuksen jälkeen marraskuun lopussa alkoi siis tapahtua parilla eri rintamalla. Isäntä punnersi raksalla alakerran listoitusten, ikkunan smyygilautojen yms. pikkuasioiden parissa sen marraskuun viimeisen viikonlopun, emänän pakkaillessa tavaroita ja siivotessa motivaatiokämpässä. Saimme kaverilta kärryn viikoksi lainaan, joten jokapäivä ohjelmassa oli kärrykuormallinen tavaraa uuteen kotiin. Ensimmäisinä iltoina oli emännällä hieman aikaa lajitella kaappeihin oikeita tavaroita, jotta kaaos ei olisi niin valtaisa. Iltaisin aina kiiruhdimme raksalta tv:n ääreen, kun perheemme suosikkijoukkueella Kalpalla sattui olemaan otteluruuhka samaisen viikonlopun aikaan. Siinä Saipa kellistyi pariin otteeseen tiukan taiston jälkeen :)...ja sen koommin emme olekaan tv:ta päässeet katsomaan, mutta siitä lisää myöhemmin.

Marraskuun viimeiset päivät kuluivatkin sitten laatikoita roudatessa ja onneksi saimme avuliaalta kaveripariskunnalta apua sekä tavaroiden kantamiseen, että loppusiivoukseen, muutoin olisi urakka ollut vieläkin kovempi. Muuttopuuhia hankaloitti hieman se seikka, että siinä kuun vaihteessa oli sekä uunimme kaakelointi ja saumaus että porrasasennus. Tästä syystä laatikot kasattiin pääasiassa ruokailuerkkeriin, joka olikin lähes kattoon saakka täynnä tavaroita. Olisimme tosiaankin kaivanneet rakennustarkastajankin tuumaamat pari viikkoa lisää aikaa, mutta kiirehän se taitaa kaikille tulla siinä loppumetreillä.

Tässä teille hieman lähikuvaa ja yleiskuvaa olohuoneemme koristuksesta kaakeloidusta ja saumatusta uunistamme. Tuosta alemmasta kuvasta hieman pilkistää muuttolaatikoita, jotka todellakin ulottuivat lähes kattoon saakka koko erkkerin matkalta. Kerrassaan upea luomushan tuosta uunista tuli, ainakin omasta mielestämme.

Puoli päivää uunimestarilla vierähti uunin kaakeloinnissa ja useamman tunnin urakka oli seuraavan päivän saumauskin. Kun uunia ei saatu lämmittää lähes viikkoon, niin sähkömittarikin pyöri vinhaa vauhtia, kun isäntä uteliaisuuttaan mittaria seurasi. Että melkoisesti se uuni tosiaan vaikuttaa sähkölämmitteisen talon sähkönkäyttöön. Takkamestarimme moitti meitä tämänvuotisen puun käytöstä lämmityksessä, mutta otimme neuvosta vaarin ja nykyisin ehdimme kuivattaa sisätiloissa vähintään pari päivää uuniin laitettavia puita, jospa se nokeaminen edes hieman vähenisi.

Tuskin oli viimeisiä laatikoita saatu edes sisään kannettua, kun joulutähtiä alkoi ilmestyä ikkunoiden luokse. Lapset olivatkin ihmetelleet ikkunoiden päällä olevien pistorasioden merkitystä, mutta nyt sekin on heille selvinnyt.


Näiden kuvien kera toivotamme hyvää joulun odotusta ja nyt on tarkoitus jatkaa päivityksiä parin seuraavan päivän ajan suhteellisen tiiviisti, jotta saadaan tämä blogi taas ajan tasalle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan upea tunne, kun projekti loppusuorilla! Onnea :)

-Juha

K ja M kirjoitti...

Kiitokset onnitteluista, olo on aivan mahtava, kun on päästy jo kaartamaan talon osalta sille kuuluisalle loppusuoralle. Tosin se loppusuora saattaa osoittautua yllättävän pitkäksi, mutta ei anneta sen vielä kangistaa taivaltamme.

Ja ei voi kuin ihmetellä oman työn osuuttamme ja haaveena ollutta aikataulussa pysymistä. Unelmana oli se klassinen "jouluksi uuteen kotiin" ja nyt se saatiin toteutettua.