keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Halkosavottaa

Pihan siistiminen mahdollista kaivuria varten on jatkunut, mutta siinä samalla olemme myös urakoineet niitä viime vuonna tontilta kaadettuja puita klapeiksi asti. Puolet urakastahan ehdittiin tekemään jo viime keväänä, mutta se toinen puoli jäi tälle keväälle. Emännän isä ehti ne pöllit pilkkomaan jo tuossa alkutalvesta, mutta eihän ne miksikään tällaisella pakkastalvella menneet, joten pitkin kevättä on pikkuhiljaa yhdessä niitä halottu ajan kuluksi. Nyt ne on saatu tontin kenties aurinkoisimpaan paikkaan jo pinoksi asti, joten siinä kelpaa kuivua juhannuksen yli, jonka jälkeen ne siirretään toivottavasti valmiiseen rakoliiteriin suojan alle kuivumaan lisää.

Varmuuden vuoksi on ensi talvea varten jo tilattu 6 mottia koivuklapeja varmalta tavaran toimittajalta, sillä karkean arvion mukaan on lokakuussa käyttöönotetussa takassa palanut noin 7-8 heittokuutiota puuta, eli melkoinen määrä, mutta sähkölaskussahan sen sitten näkee positiivisena tuloksena ja tuon vesitakan ansiosta voimme kyllä todeta, että polttopuu on kuitenkin edullisempaa kuin suora sähkö. Ehkä ensi keväänä olisi aikaa aloittaa se puuvarastojen kerääminen ylivuotista puuta varten, jotta se palaminen olisi tehokkainta.

Tuon valkoisen "puuvajan" kätköistä löytyy sitten ne polttopuuksi kelpaavat jämälaudat yms, jotka on jo saatu sinne kuivumaan. Hieman täytyy korjailla tuota hökötystä, jotta se kestää tuulet ja tuiskut, kun sitä nyt joudutaan vielä varmaan vuodenpäivät tuossa katselemaan. Pysyväksi sitä ei ole rakennettu ja vähän tarkoituksella rujon näköinen, ettei silmä vain pääse siihen mieltymään :) Ehkäpä tässä pikkuhiljaa saadaan lisää apuvoimia, jotta se helmikuussa tontille saapunut puutavarakasa saadaan muutettua rakoliiteriksi.

Ei kommentteja: