perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kotiteatteriprojekti etenee taas

 No nyt on sähkäri käynyt kotiteatterihuoneessa puuhastelemassa omia töitään ja screeniseinälle on ilmaantunut melkoinen patteristo rasioita. Itse lisättiin siihen pari rasiaa kaiutinkaapeleita ja videosignaalia varten. No nyt ei pitäisi tarvita ihan heti laittaa jatkojohtoja leffahuoneen laitteistoa varten ja siinä pitäisi olla hieman laajentamisen varaakin. Melkoinen määr noista kuitenkin tulee heti käyttöön, kun on noita erilaisia konsoleita yms. kerääntynyt jo ihan kiitettävästi meidän perheen tarpeisiin.

 Katon kautta vedettiin suojaputket myös takakaiuttimien piuhoille ja tuossa pääsimme hyödyntämään ylijäämäistä vesiputken suojaputkea, joka muutoin olisikin päätynyt kaatopaikalle. Saatiin siis jälleen kerran ns. jätettä hyödynnettyä uusiokäyttöön :) Tuossa samassa kuvassahan näkyy nuo toistaiseksi tulpatut ilmastoinnin tulo- ja poistoilman sijainnit. Ja niissähän oli molemmissa myös omat äänenvaimentimet, että minimoidaan sitä kautta tapahtuvaa äänen siirtymistä muihin tiloihin.

Seuraavaksi isäntä pääsikin villoittamaan screeniseinän ja kuten kuvasta näkyy, niin matalien bassotaajuuksien minimoimiseksi hän väsäsi nurkkiin 90 asteen kulman sijaan kaksi 45 asteen kulmaa. Kaikenlaista sitä pitää näköjään kokeilla, kun maallikkona pyrkii tekemään erilaisia kompromissiratkaisuja tämän huoneen akustoinnin eteen. No kokoajan ollaan lähempänä sitä tilannetta, että päästään testaamaan onko näistä isännän virityksistä sitten oikeasti mitään hyötyä :)

Seuraavaksi sitten olisi vuorossa tuon screeniseinän levyttäminen tuplakipsilevyillä, mutta siitä taas lisää lähiaikoina.

Ei kommentteja: