sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Etukuisti alkaa olla valmis

Ensimmäisellä lomaviikolla jäimme emännän kanssa hieman rakentelemaan, poikiemme lomaillessa savossa. Sisällä saatiin aikaiseksi yhtä sun toista, joista ei vielä kuvia ole otettu, mutta jotain voitaneen kertoa kuvien kerakin. Eli pääsisäänkäynti sai portaat ja kaiteet sekä pilarit kauniin verhoilun. Nyt tuo kuisti alkaa näyttää sellaiseslta kuin se oli alunperin suunniteltukin.

Hieman vielä pohdiskelemme, pitäisikö tuohon eteenkin rakentaa samanlaiset kaiteet, vai jätetäänkö se tila kesäkukille ja syksyisille lyhdyille.
Näiden askareiden jälkeen koitti hyvin ansaittu loma, joka oli tällä kertaa sangen sateisa, kuten varmaan monella muullakin. No sen ei annettu hirveästi menoa haitata, vaan nautimme hyvästä seurasta ja leppoisasta elosta savon sydänmailla.

Viimeisen lomaviikon päätimme käyttää talon valmiimmaksi saattamiseen ja nyt tässä on jo hurahtanut pari pitkää päivää yläkerran kattoja paneloidessa sekä keittiön viimeistelytöissä (vihdoinkin isäntä sai viimeiset koristelistat paikoilleen). Muutama päivä olisi vielä aikaa pakertaa ennenkuin leipätyö taas kutsuu. Vierashuone ja vaatehuone alkavat olla hyvälllä mallilla ja tiistaiksi on sähkömies lupautunut saapumaan paikalle, jonka jälkeen saadaan viimeiset katot paneloida umpeen ja nostaa pari puuttuvaa kipsilevyä paikoilleen. Kaikenlaista muutakin pientä viimeistelypuuhaa ehdittäneen ensi viikolla vielä saattaa loppuun.

Lähipäivinä taas lisää kuvia luvassa yläkerran edistymisestä, siihen asti näkemiin :)

1 kommentti:

Kirsi kirjoitti...

Kuisti näyttää hyvältä noin :-)