lauantai 7. heinäkuuta 2012

Tapahtuipa ennen lomia

 Edellisestä postauksesta on taas vierähtänyt tovi jos toinenkin, mutta sellaista se näin lomakaudella tahtoo olla. Nyt on ensimmäinen kahden viikon loma takanapäin ja tällä kertaa ehdittiin oikeasti ukkoporukalla lomaillakin. Valitettavasti emme saaneet vielä koko perhettä lomalle samaan aikaan, joten ennen isännän lomille lähtöä täytyi kotiinjäävälle osapuolelle saada palkkatöiden lisäksi myös jotain puuhasteltavaa kotioloihinkin.

Isännänkin ensimmäiset lomapäivät sujuivat siis yläkerran askareissa. Parin tunnin siivoilun jälkeen oli saatu riittävästi raivattua tilaa, jotta pääsi oikeasti töihinkin. Tällä kertaa kohteena oli vierashuoneen lattia. Sinne tuli ensimmäisen lattiakipsilevykerroksen päälle samaa Parocin askeläänieristevillaa, mitä löytyy viereisestä leffahuoneestakin. Hyvin oli mitoitus näiden villalevyjen suhteen käynyt meillä, sillä hukkapaloja jäi todella vähän. Saumojen teippailun jälkeen isäntä asetteli toisen lattialevykerroksen ja nyt alkaisi olla siis vierashuoneen kelluva lattia laminaattia vaille valmis.

Tämä operaatio mahdollisti sen, että emäntä pääsisi tasoittamaan kyseisen huoneen kaikki seinät. Tämän huoneen jälkeen isäntä laittoi loput kipsilevyt myös yläkerran aulaan ja portaikon ympärille, joten emännän tasoitetyömaata saatiin lisättyä siltäkin osin. Ja jottei hommat loppuisi, niin ehtipä isäntä levyttämään vielä yläkerran wc:nkin loput seinät. Nyt ei siis enää montaa kipsilevyn palasta puutu koko yläkerrasta ja niitä päästään asentamaan vasta sähkömiehen asennettua viimeiset pistorasiat vaatehuoneeseen.

Täytyy todeta, että nyt alkaa tulla hyvä mieli omalta osaltani yläkerran suhteen ja eiköhän parin päivän urakoinnin jälkeen emännänkin mieli kirkastu. Seuraava työvaihe tosin on hieman pölyinen, joten sen seurauksia saadaan sitten loppukesästä putsailla aina alakertaa myöden. Toivotaan, että seuraavalla raportointikerralla olisi meillä jo näyttää enemmän noita pohjamaalattuja seiniä.

Ps. Musiikkipainotteinen loma meni todella loistavasti ja nyt on taas virtaa puuhastella sekä töissä että kotona odottaen koko peheen yhteistä lomaa.
Ei kommentteja: