perjantai 25. marraskuuta 2011

Alakerran loppukiriä

 Kun reilut viikko sitten saatiin ensimmäinen erä apujoukkoja kaveriksi loppukiriin, niin isäntä laittoi alakerrassa appiukkonsa kanssa olohuoneen ja makuuhuoneen paneelit kattoon, kunhan talon emäntä oli ne ensin omin käsin kertaalleen käsitellyt titaanidioksidilla ja hartsipohjalla. Kattopaneloinnin edistyessä, myös läpivientien teko osoittautui alkoi sujua paremmin :)

Illat venyivät jo pidemmiksi, mutta edistymistäkin oli havaittavissa. Paneloinnin lomassa saatiin isännän työkaveriltakin hieman avustusta nostopuuhissa, kolme miestä puhalsi ja puuskutti, kun piti siirtää pihalta toiseen kerrokseen 31 kpl ek-kipsilevyjä, sekä muuta rakennusmateriaalia.

Kattopanelointien jälkeen ukki ja mummo auttoivat vielä alakerran siivouspuuhissa ja yläkerran kattopaneelien yläkertaan nostamisessa. Niin ja mainitaan vielä uudelleen ne mummon/anopin pesemät ikkunat. Maailma kirkastui toden teolla. Siitä olikin hyvä jatkaa isännän vanhempien kanssa.

Savon suunnalta saatiin keskellä yötä ensimmäinen satsi smyygilautoja, lattia- katto- ja ikkunalistoja. Emännän anoppi sai kolme päivää maalailla noita listoja sekä sillä titaanidioksidilitkulla, että maalarin lakalla, jotka siis höylättiin meidän toiveidemme mukaisiksi. Suuret kiitokset siitä ystävälliselle savolaiselle höylärille ja listojen kuskaajille. Alusta asti on ollut selvää, että haluamme taloomme kunnolliset lattia- ja kattolista ja nyt meillä on sellaiset asennusta vaille :)

Ensimmäisenä urakkana isäntä aloitti isänsä kanssa makuuhuoneen laminaattien asennuksen. Siinä ei kauan nokka tuhissut, kun ensimmäinen huone oli saanut laminaatit lattiaan pikkupoikien avustuksella. Miehet hoitivat asennuksen, kun pikkupojat jakoivat laminaattilevyjä kilpaa. Sen jälkeen ilta jatkui pikkutunneille asti Ikean vaatekaappi Tonnesin parissa. Nukkumaan eivät miehet menneet, ennekuin kaappi oli kasattuna kaikilla tarvittavilla hyllyillä ja lokeroilla. Hommat muuten hoituivat kolmessa polvessa. Naisväki lähti motivaatiokämppään nukkumaan ja saunomaan, isän ja pojan puuhaillessa tuon 3 metriä leveän kaapiston parissa kuunnellen mm. radio suomesta Jaakko Tepon mainioita turinoita, aivan kuin silloin ennenvanhaan :) Niin ja tulihan sieltä lopulta myös se Jaakon paras biisi eli Hilima ja Onni :)

Seuraavana päivänä alkoi alakerran ovien asennus. Tässäpä olisi kuvattuna tuo kaunistus. Makuuhuoneisiin ja alakerran wc:lle laitettiin oikein mäntyinen ovi, kun muihin huoneisiin tyydyttiin edullisempiin kevytoviin, on niissä vaan melkoinen painoero. Toinen päivä puuhasteltiin myös kaikkea muuta pientä, kuten makuuhuoneen listoitusta ja kolmannelle päivälle jätettiin kosteiden tilojen ovet.


Kameran linssiin on saatu vangittua tämä pesuhuoneen kaunotar, eli Vertigo Plus väliovi. On muuten meidän mielestä todella kiva piristys sekä pesuhuoneelle että kodinhoitohuoneelle. Tätä ovea on varjeltu kuukauden päivät ja nyt se on vihdoin ja viimein saatu vielä ehjänä omalle paikalleen. Kyllä hymy oli siinä vaiheessa herkässä isännälläkin, joka oli alusta alkaen ihastunut kyseiseen oveen. Lopuksi saatiin vielä alakerran viimeiset ovet paikoilleen, lukuunottamatta tuulikaapin pariovia, mutta niitä ei asennetakaan ennekuin on suurimmat muuttopuuhat saatu suoritettua, ettei vain kolhita niitä kaunokaisia. Siinäpä olikin suurimmat urakat joita tuon tehoviikon aikana saatiin eteenpäin vietyä. Tuossa vaiheessa oli vielä viisi vuorokautta alakerran käyttöönottotarkastukseen.  Seuraavassa vaiheessa siirryttiin lattian pariin toden teolla, mutta siitä lisää taas seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja: