maanantai 7. marraskuuta 2011

Rakennusloma lomailtu

Huikean hieno konserttielämys isännällä Tukholman Globen hallissa koettuna ja emäntä vietti pikku poikien kanssa yhteistä peliaikaa korttipakan, tikkupelin ja yatsyn lumoissa. Puitteet minilomalle naapurimaassa olivat täydelliset, sillä sää oli suosiollinen, hotellivalinta mitä onnistunein ja laivamatkat jälleen kerran viihdyttävät, tällä kertaa päästiin tutustumaan tax free myymälän varastotiloihin, joissa oli valtavat määrät karkkia ja aikuisten juomia. Kiitokset myös koiranhoitajalle, tämän miniloman mahdollisamisesta omalta osaltaan.

Menomatkalla kävimme Rakennusapteekista ostamassa keittiöön vetimet ja Turun K-Raudasta pyykkikorit kodarin kiinteään kaappiin. Tukholman tuliaisina puolestaan oli lisää kivoja tonttuja, joista myöhemmin lisää kuvien kera, kunhan ne kotiutuvat uuteen osoitteeseensa. Niin ja tarttuipa laivalta vielä parit Iittalan klassikkokynttilänjalat mukaan, jotta ollaan valmiita uudessa kodissa itsenäisyyspäivän juhlistamiseen, siihen kun on aikaa enää alle kuukausi.

Tänään aamupäivällä saimme kuulla ensin huonoja uutisia, kun selvisi, että LVI-asentaja on sairaslomalla, eli lämminvesivaraajan asennus siirtyy ainakin hieman. Lisää huonoja uutisia tuli, kun tohtori määräsi isännälle pakkolepoa. No onneksi sentään sähkärimme pääsi jatkamaan urakkaansa, jossa tällä kertaa oli kohteena yläkerrassa poikien makuuhuoneen sähköistys. Nyt siellä olisi kuulemma hänen puolestaan valmista, että seinät ja katon saa laittaa umpeen. Illalla tuli vielä lisää hyviä uutisia, kun saimme pari kuvaviestiä meille tulevista lattia- ja kattolistoista, jotka ystävällinen pohjoissavolainen sahuri meille höylää ja isännän appiukko on luvannut ne meille kuljettaa. Tällä hetkellä pientä lisäapua vanhemmiltamme toivotaankin, kun ei ole vielä tiedossa, kauanko isäntä joutuu raksalta huilaamaan.

Niin ja mainittakoon muillekin rakentajille tai tuleville sellaisille, että Tukholmassa ollessamme isännälle soitti eräs rännitoimittajan edustaja, joka oli raksallamme ottamassa mittoja rännejä ja kattoturvatuotteita varten. Todella mainiota palvelua, kun emme olleet edes ottaneet heihin yhteyttä. Pyysimme jättämään tarjouksen ja sellainenhan postilaatikostamme sitten löytyikin. Mutta summan nähtyään isäntä taisi hieraista parikin kertaa silmiään, sillä tarjous oli kertakaikkiaan tyrmäävää luettavaa. Vastaavia tarvikkeita saa usealtakin eri toimittajalta parin tonnin hintaan, joten asennuksen hinnaksi tulee noin 2500€ yhden päivän työstä. Melkoista hintapolitiikkaa tuntuvat harrastavan, kun esimerkiksi takkamuurari ottaa noin 1000€ asennuksesta ja porrasasentaja saman verran. Eiköhän nuo rännit ja kattoturvatuotteet laiteta omin voimin, niin saadaan jälleen kerran hyvä mieli, kun tietää tienanneensa sievoisen summan suhteellisen yksinkertaisesta työstä.

Ei kommentteja: