torstai 17. marraskuuta 2011

Yläkerrassakin tapahtuu

Kun isännän sairasloma alkoi olla lopuillaan, niin oli aika siirtyä taas raskaampaan rakentamiseen. Ennen porrastoimitusta olisi tarkoitus saada poikien yhteinen iso makuuhuone suhteellisen hyvälle mallile, että saadaan loput yläkerran rakennustavarat jollain järkevällä tavalla yläkertaan varastoitua, koska meille tulee U-portaat, joissa tavaroiden kantaminen ei ole ihan sitä hauskinta puuhaa. Sähkäri oli saanut oman urakkansa poikien huoneessa valmiiksi, joten me  pääsimme levyttämään ensimmäisiä seiniä jo umpeen. Emäntä tuli pakkelipurkin kanssa heti perässä, kuten jälkimmäisestä kuvasta näkyy.

Tuo porrasaukon seinä pitäisi saada valmiiksi ennen porrasasennusta, kuten myös yläkerran aulan lattia. Niinpä noiden muutamien levytettyjen seinien jälkeen saimmekin taas siirtää tavaraa paikasta toiseen, jotta pääsimme sen yläkerran aulan lattian kimppuun. On se vaan melkoista tavaroiden paikasta toiseen siirtelyä tämä rakentaminen.Isäntä merkkaili yläkerran aulan seinien paikkoja samaan aikaan, kun emäntä leikkeli kipsilevyistä suikaleita lattialämmityskaapelin kujia varten. Pikkuraksaajat saivat puuhailla omiaan, mutta suikaleiden asennusvaiheessa heistäkin oli suuri apu, kun akkukoneet suristen he ruuvailivat noita emännän liimaamia suikaleita paikoilleen. Vielä samana iltana asennettiin kaapelit kujiinsa ja sitten lähdettiin valmistautumaan viikonlopun viettoon.

Kaiken kiireen keskellä toinen pikkuraksaajista alkoi vielä sairastella, joten kalenterista tuntui päivät loppuvan kesken, sillä kämppähän on jo irtisanottu kuun vaihteeseen. No lauantai illalla koittikin iloinen yllätys, kun emännän vanhemmat saapuivat isäinpäivän viettoon ja arvokkaaksi raksa-avuksi. Sen jälkeen olikin kolme työntäyteistä päivää, joista lisää myöhemmin kuvien kera. Niin ja samaan aikaanhan ne Aurathermin putkipojat ovat hoitaneet omia hommiaan, joten ilme on alakerrassa muuttunut melkoisesti tässä kuluneen viikon aikana. Tosin syytäkin olisi, sillä muuttotarkastus on varattu ensi viikon perjantaille, eli nyt on deadline merkattu kalenteriin. Emännän vanhemmat ovat jo palailleet kotimaisemiinsa, mutta nyt odotellaan vuorostaan isännän vanhempia apujoukoiksi tähän loppurutistukseen. Pahin aikataulustressi kuitenkin poistui jo, kun tällä viikolla saatiin sen verran runsaasti pakollisia juttuja vietyä eteenpäin.

Ei kommentteja: