lauantai 7. toukokuuta 2011

Hommat etenee hieman yllättäen

 Keskiviikkona saapuessamme pystytystarkastukseen pihalla tosiaan odotti iloinen yllätys, kun Lerocomin timpureiden pakettiauto oli parkkeerattu pihalle. Sisältä kuului iloisia työn ääniä ja ulkopuolellakin näytti hieman erilaiselta. Timpurit olivat tulleet toiselta työmaaltaan sadetta pakoon meidän työmaalle, vaikka olimme odoteleet heitä vasta ensi viikolla jatkamaan omaa urakkaansa.

Niinpä talomme oli saanut sekä erkkeriin että kuistille räystäslaudat ja vielä komeasti oli pojat jiiranneet kulmat, että näyttää siistimmältä. Hienoa työtä olivat muuten tehneet. Meillähän on sovittuna urakka, joka sisältää ulkopuolisten töiden osalta ruodelaudoituksen sekä vesikatteen asennuksen (tiilien ladonnan) ja samaan urakkaan sisällytettiin myös muut ulkopuoliset työt, poislukien maalaus ja kuistin sekä terassin tekeminen. Saatiin sen verran hyvä tarjous tästä urakasta vesikatteen asennustyötarjous kyselyssä, että kannatti antaa nuo pikkuhommat siinä samalla heidän työkseen ja keskittyä itse sisätöihin sekä maalaukseen.


Sateen yltyessä oli timpurit siirtyneet siisteihin sisätöihin, tai no siisteydestä voi olla montaa eri mieltä, sillä heidän sisätyöurakkanaan oli lattian tasaaminen sekä styroksien asettelu. Sisäpuolinen urakkahan sisältää meillä lattiatyöt aina lattiavaluun saakka. Itse lattiavalun hoitaa toki toinen aliurakoitsija, mutta tämän samaisen urakan piikkiin. Reilut puoli alakertaa saivat jo eristettyä ja antoivat meille loppuviikon tehtäväksi raivata se toinen puoli puhtaaksi, että pääsevät ensi maanantaina jatkamaan styroksien asettelua. On se vaan melkoinen määrä styroksia, kun koko alalle tulee sitä 200mm. Luulisi sillä määrällä kylmän pysyvän loitommalla.

Nähtäväksi jää, joko ensi viikolla saadaan myös LVI-urakoitsija asentamaan viemärikaivot oikeaan korkoonsa ja vesiputket paikalleen, ainakin sähköasentaja lupasi käydä asentamassa lattiavalun alle tulevat kaapeloinnit.

Meidän urakkamme jatkuu loppuviikon ja viikonlopun osalta lattiavasojen jäykistämisellä, ulkoseinän maalaamisella, siivoamisella ja sen loppuosan raivaamisella, että saavat maanantaina loput styroksit paikoilleen.

Ei kommentteja: