torstai 9. kesäkuuta 2011

Lattiavalu

 Tiistai aamuna heti seitsemän jälkeen tontille kurvasi betoniauto ja pari ammattitaitoista lattianvalajaa. Erikoismiehiä, joiden käden jälki ja työtahti oli suorastaan erinomaista. Tällä alueella kyseiset kaverit ovat sen verran haluttuja, että meidänkin valupäivä siirtyi viikolla eteenpäin. No odottelu kannatti, sillä saimme muita töitä vietyä hyvin eteenpäin.

Pari tuntia kului itse betoniurakkaan aikaa ja muutaman tunnin päästä nämä sankarit kävivät vielä hiertämässä lattian. Illalla oli sitten meidän vuoromme hoitaa tehtävämme, eli muovit lattialle, ettei pääse liian nopeasti betoni kuivumaan. Jos säät sallivat, niin syyskuun alussa pitäisi lattian olla riittävän kuiva, eli hyvin on aikaa puuhastella kaikkea muuta, mitä tuleman pitää.

Noille lattialämmitys- ja vesiputkistoille suosittelivat tekemään jälkivalun, jotta on helpompi tehdä vedeneristykset ja nätit laatoitukset tekniseen nurkkaukseen ja kodinhoitohuoneseen.

Keskiviikkona mestarimme kävi piipahtamassa raksalla ja totesi valun osalta työn jäljen olevan erinomainen. Nyt ei tarvitse tasoitteiden kanssa laatoituksessa säätää.

Suosittelivat seuraavana päivänä hankaamaan seinien alaosat puhtaaksi roiskeista. Varmuuden vuoksi olimme suojannee ikkunat muoveilla, ettei sitten tule ikäviä yllätyksiä.

Ei kommentteja: