tiistai 14. kesäkuuta 2011

Maalausurakka vauhdissa Juhannus lähestyy uhkaavasti ja vanhan kansan mukaanhan parhaat maalauskelit ovat sen jälkeen ohi. Olimme asettaneet itsellemme tavoitteen saada ulkomaalaus tehtyä ennen juhannusta, joten jätimme lattiavalun kaikessa rauhassa kuivumaan muovien alle ja siirryimme tehostettuun vaiheeseen ulkomaalauksessa. Emäntä on hoitanut koko talon maalauksen tähän saakka, eli tuon vaakaosan ja nyt astui isäntä mukaan maalausremmiin, kun täytyi siirtyä kohti korkeuksia. Tiistain aikana saatiin jo pohjoisseinä lopulliseen kuosiinsa ja ihan kelvollinenhan siitä tuli. Onneksi ehdittiin edes sen puolen räystäslaudat maalata maan tasalla, niin nyt riitti, kun maalaili pelkät naulausjäljet piiloon yläilmoissa.

Itäpäädyssä tuli kokeiltua tikkailla maalailua pieni pätkä, mutta se päätettiin jättää suosiolla liftillä maalattavaksi. Isäntä sai kuin saikin pikaisella varoitusajalla hankittua liftin viikonlopuksi käyttöömme. Nyt vain pitäisi saada mahdollisimman paljon valmiiksi ennen sen saapumista, että ehditään liftin avulla hoitaa ainakin kaikki pakolliset korkeat paikat.

Ei muuta kuin tikkaat esille ja kiipeämään sisääntulokatoksen päälle. Siellä olikin hyvä maalailla kattoruoteiden päällä, kunhan oli ensin odottanut iltapäivään, että aurinko kiersi lännen puolelle ja saatiin maalattava seinä varjon suojaan. Pari iltaa vierähti maalausten merkeissä, että hommat saatiin kuvien kertomaan tilaan. Erkkerin katoltakin pääsi hyvin maalailemaan länsipuolta samaan tyyliin kuin kuistin katolta, joten eniten aikaa vievät, eli ikkunoiden vuorilaudat saatiin hyvin maalattua kahteen kertaan. Suurin osa tuosta maalailusta oli sellaista hitaasti etenevää tarkkaa puuhastelua ja aina välillä joutui hiukan paikkailemaan toisella värillä valumajälkiä.

Torstaihin mennessä kuitenkin saatiin kaikki nämä valmiiksi ja päästiin odottelemaan liftin tuloa. No perjantaille on luvassa grilli-ilta, joten ehtiihän sitä lauantainakin maalaamaan. Siitä onkin tulossa varmaan melkoisen piiiiiitkä maalauspäivä.

Ei kommentteja: