perjantai 10. kesäkuuta 2011

Muita valuja

 Lattiavalun yhteydessä olimme tilanneet yhden kuution ylimääräistä betonia muita valujamme varten. Lattiavalun aikana meidän pojat muurasivat pappan kanssa terassin pilareita. Ensimmäisten pilarien aikaan he tyytyivät katselemaan touhua, mutta pääsivät sitten lopulta hieman itsekin kokeilemaan muurausta. Olisikohan näillä jotain asiaa siihen, että ekaluokkalaisemme sai käsitöistä erinomaisen arvosanan ?

Perheen miesväen kämmenjäljet tuli ikuistettua terassin pilareihin ja koko perheen nimet ja muurausvuosi kirjoitettiin myös myöhempiä aikoja varten.

Lattiavalun jälkeen betoniauton kuski tuli "kärsänsä" kanssa maakellarimontulle ja ruiskaisi betonit maakellarin anturamuotteihin. Olipas se helppoa ja nopeaa valamista. Taas saatiin pari osaprojektia lisää siihen vaiheeseen, että isäntä pärjäilee yksinkin raksalla.

Loput betonitkin otettiin hyötykäyttöön, sillä betoniauton "oksentaessa" viimeiset kurat tontillemme, oli isäntä pikkupoikien kanssa jo valmiina lapioimaan neliskanttisiin formuihin tuon viimeisen kuraläjän. Sieltä saatiin neljä 500*500*200 betonianturaa, jotka menee kenties kasvihuoneen perustuksiin, jahka sellaiseen projektiin on aikaa (ehkä ensi kesänä).

Ei kommentteja: