keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Liftillä kohti korkeuksia

 Kiitokset Flexlift Oy:lle pikaisesta liftivuokrauksesta. Säät oli mainiot, ehkä hieman liiankin lämpimät maalaukseen, mutta onneksi kuitenkin poutaiset. Aikataulumme oli kireä, sillä saimme kuulla keskiviikkona, että maanantaina tulee nosturi tontille ja alkaa kattotiilien ladonta Lerocomin toimesta. No perjantaina saatiin iltapäivällä lifti pihaan ja pari tuntia ehti isäntä testailemaan laitetta ennen grilli-iltaa.

Lauantai aamuna seitsemän aikaan oli isäntä jo korkeuksissa jatkamassa maalausurakkaa mitä kauneimmassa säässä. Onneksi aurinko nousi puiden takaa, joten päästiin maalaamaan puiden luoman varjon turvin loput itäpäädystä. Seuraavaksi päästiin siirtymään länsipäätyyn varjon puolelle ja lopuksi ilta auringon aikaan maalattiin eteläinen pääjulkisivu.

Nyt jälkeenpäin voi todeta, että kyllä kannatti taas hoitaa liftillä nuo korkeat paikat, sillä se on niin paljon turvallisempaa ja helpompaa, kun saa maalata hyvällä työasennolla. Kuivan ja lämpimän kelin ansiosta pääsi maalaamaan käytännössä kaksi kertaa koko talon ja valkoiset kohdat korkeuksissa tuli maalattua jopa kolmeen kertaan, ettei heti tarvitse olla uudelleen maalaamassa.

Nyt on koko talo maalattu ja saadaan jäädä odottamaan tiilien ladontaa ja sen jälkeen voisikin miettiä rännien ja kattoturvatuotteiden asentamista, niin alkaisi julkisivupuoli olemaan kunnossa ja pääsisi keskittymään täysillä sisäpuolisiin töihin. On se vaan siistiä, kun saa tuollaisia isoja osaprojekteja valmiiksi. Karkean arvion mukaan tuohon maalaukseen meni kaikkiaan aikaa lähes 100 henkilötyötuntia.

Ei kommentteja: