lauantai 18. helmikuuta 2012

Hätäpoistumistie ja seinätikkaat paikoillaan

 Keskiviikkona oli sen verran lauhempi ja pyryttömämpi päivä, että peltiseppämme laittoi miehensä meillekin töihin ja saimme sekä seinätikkaat että hätäpoistumisputket paikoilleen. Totesimme yhteistuumin, että katolle ei kannata näillä keleillä lähteä kattosiltaa asentamaan, vaan tehdään se sitten keväämmällä lumien sulettua. No eihän niitä tarvita ennenkuin nokipojalle ja takkahan on ollut käytössä vasta muutaman kuukauden ajan.

Nyt kun olemme saaneet pari mottia kuivempia koivuklapeja käyttöömme, niin on varmasti piippukin puhdistunut, sillä ainakin takan pesä, luukut ja leivinuuni ovat puhdistuneet täysin siitä noesta, joka aiheutui niillä kosteahkoilla mäntyklapeilla poltettaessa. No onneksi ensi talvelle on sitten käytössä se vinoliiteri, niin päästään silloin kuivien puiden kanssa pelaamaan.

Pikaisesti isäntä kävi testaamassa nuo poistumisputket ja täytyy sen verran todeta, että tuohon keskellä tarvitsemme vielä yhdet tukiraudat, jotta ne eivät notku liiaksi. Joku saattaisi ajatella, ettei näitä toivottavasti koskaan tulla kuitenkaan tarvitsemaan, mutta eiköhän meidän pojat isompana lähde omin luvin kylille juuri tätä kautta :) Tuohon poikien huoneen ikkunoiden väliin tarvitsemme vielä pienen pätkän seinätikkaita, jotta pääsemme tarvittaessa luukusta myös välikatolle ihmettelemään.

Nyt alkaa tuo julkisivu olla siinä vaiheessa, että kevään aikana päästään mylläämään kaivinkoneen kera pihamaata, että saadaan pikkuhiljaa pihapiiriäkin asuttavamman näköiseksi, kun ei enää juurikaan tarvitse nosturien kanssa alueella liikennöidä.

Ei kommentteja: