perjantai 17. helmikuuta 2012

Kotiteatteriprojekti etenee

Viime viikonloppuna lasten sairastaessa kausi-influenssaa oli isännällä vihdoin ja viimein neljä päivää aikaa keskittyä yläkerran rakentamiseen. Suurin viivästyksen aiheuttaja on kuitenkin ollut se seikka, että olemme arponeet tähän asti tuon kotiteatterihuoneen lopullista kokoa. Nyt isäntä teki kaksiosaisen seinärungon, jonka pystyi asentamaan molempiin vaihtoehtoisiin kohtiin. Siinä sitten mallailimme runkoa piirustusten mukaiseen alkuperäiseen paikkaansa ja totesimme, että riittävän iso kuva (n. 90") tilaan saadaan ja katseluetäisyys ko. kuvalle on aika optimaalinen (n. 3,5 metriä). Tiedoksi asiaa pohtiville, niin tuo mitoitus on sitten aina tapauskohtainen, mutta noilla samoilla suhdeluvuilla rakensimme jo edelliseenkin kotiimme oman kotiteatterimme. Kun seinärunko oli löytänyt oikean paikkansa, alkoi toisen puolen levytys, jonka jälkeen nostettiin seinälle malliksi vanerilevy osoittamaan screenin paikkaa. Siinä sitten fiilisteltiin villapaaleilla istuen ja tuijoteltiin pelkkää vanerilevyä :) Taitaa vielä vierähtää muutama tunti, ennenkuin päästään fiilistelemään oikein kuvan kanssa.Viikonlopun aikana isäntä ehti levyttämään kaikki kotiteatterihuoneen seinät tuplakipsilevyillä sekä saumaamaan lattiakipsilevyjen ja lattian ja seinän väliset saumat. Tämä saumaaminen saattaa joidenkin mielestä olla hätävarjelun liioittelua, mutta tässä kotiteatterifoorumeja ja erilaisten akustiikkatuotteiden valmistajien sivustoja seuranneena on isäntä tullut siihen tulokseen, että, mistä ilma pääsee kulkemaan, niin sieltä menee myös ääni. Täydellistä äänieristystä muista tiloista emme varmastikaan tule saamaan tuon piipun sijainnin vuoksi, mutta tarkoitus onkin minimoida ne äänen vuotokohteet. Ja periaatteena on ollut se että tehdään äänen eristämiseksi, mitä edullisesti on tehtävissä.

Seuraavaksi odotellaan Parocin villalähetystä sekä sähkömiehen kaapelinvetoja, ennenkuin pääsemme itse jatkamaan eteenpäin tämän huoneen osalta. Sähkömiehemme kävi jo pistäytymässä pikaisesti ja tarkensimme hänen kanssaan hieman muutamien olemassa olevien kaapelivetojen paikkaa. Taitaa mennä meidän hiihtolomalle tuo sähkömiehen saapuminen, mutta se ei sikäli haittaa, että tätä kirjoitettaessa myös isäntä on joutunut tuon kausi-influenssan armottomiin käsiin. 

5 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

kääk, onko kausi-influenssa jo täällä???

Anonyymi kirjoitti...

Tässä linkki aika hienoon kotiteatteriprokkikseen: http://www.raxat.fi/node/947

K ja M kirjoitti...

Kyl kyl... Tai ainakin väkeä kaatuu petiin tiuhaan tahtiin. Viikko sit eskarissa oli 2 lasta kymmenestä terveenä...

Kirsi kirjoitti...

Sitten vaan vuodelepoa 1-2 viikkoa ja tauti voitettu. Sun pitää vaan maltta sairastaa rauhassa, paranemisia.

K ja M kirjoitti...

Anonyymille: Juu kävin lueskelemassa jokin aika sitten tuon linkkisi mukaisen projektin ja aika mageehan se on kuvienkin perusteella.