tiistai 12. heinäkuuta 2011

1. väliseinä pystyssä ja mitäs sitten tapahtuikaan

No nyt on 1. väliseinä pystytetty ja levytetty. Sitä sitten terassille juhlistamaan kahvin kera ja sen jälkeen ajattelimme piirustaa lattialle tulevien keittiönkaappien paikat. Seinäkaappien rajat piirrettyämme, aloimme raapustamaan saarekkeen ääriviivoja, mutta jo mittausvaiheessa paljastui, että tuo kuvassa näkyvä liesituulettimen putki on väärässä paikassa.

Syynähän oli se, että keittiö suunniteltiin jo viime vuoden lokakuussa yhdessä Puustellimyyjän kanssa, jonka jälkeen suunniteltiin itse talo Simons´ myyjän kanssa. Talon suunnittelussa yhdestä seinästä lähti 15 senttiä pituudesta pois, mutta tätä ei oltu kyllin selvästi sanottu keittiösuunnittelijalle siinä vaiheessa, kun tarkistettiin häneltä ilmanvaihtoputken tarkkaa sijaintia. No onni onnettomuudessa oli, kun kokeilimme pyöräyttää saareketta 90 astetta vasemmalle, jonka jälkeen saimme jääkaappi-pesuallas-hella kolmion todella pieneksi (tosin vasenkätiseksi). Ja samalla saimme hieman lisää tilaa kulkuväylille saarekkeen ympärille. Nyt parin hyvin nukutun yön jälkeen on lähinnä miettinyt, miksi emme aluksi jo suunnitelleet sitä saareketta toisinpäin??? Eli välillä on hyvä tulla pieniä virheitä, joista pääsee uusille ja kenties paremmille urille takaisin.

Tuo ensimmäinen väliseinä tehtiin muuten lattialla kokonaan valmiiksi ja sitten vain nostettiin pystyyn. Seuraavassa väliseinässä ajattelimme kokeilla paikallaan tekemistä, minkä jälkeen valitaan käyttöön meille paremmin sopiva tapa. Lattiaan muuten kiinnitettiin alajuoksut uretaanin avulla, joka oli sangen näppärä keino, kunhan muistaa estää sivuttaisliikkeen. Siinä on samassa paketissa kosteuskatko ja hyvä liima-aine.

1 kommentti:

Eeva kirjoitti...

Hupsista! Tekevälle sattuu ja tapahtuu :) Onneksi tässä ei käynyt kuinkaan ja kaikki päätyi teidän eduksenne. Muistan edellisen projektin ajoilta meilläkin oli jotain vesihana ja allashässäkkää...niitä odotellessa, nyt on vielä rungon pystytys menossa, joten nuo "riemut" on vasta edessä päin ;)