keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Ilmanvaihtoputket tontilla

 Maanantaina iltapäivällä kävimme hakemassa yhden kuorman ilmanvaihtoputkia, -käyriä ja eri kokoisia liittimiä. Niitä aikamme ihmeteltyämme ja siinä välissä kahvit juotuamme aloimme laatikoista purkaa palikoita ja järjestellä niitä kasoihin mittojen ja muotojen mukaan, että on sitten helpompi etsiä tarvittavia kappaleita. Isäntä oli jo keväällä tehnyt hintavertailua ilmanvaihtokanaville netin välityksellä ja lopulta päädyttiin paikalliseen toimittajaan, kun hänen kanssaan saatiin hinnat lähes valtakunnalliselle nettikauppa tasolle. Sen verran suurista summista on kyse, että kannattaa tosiaan vertailla, sillä siinä tienaa äkkiä yhden jos toisenkin akkuporakoneen hinnan itselleen.

Emme koskaan saaneet Simon´sin välityksellä päivitettyjä ilmanvaihtokuvia, joten isäntä itse raapusti korjaukset vanhojen kuvien päälle tutustuttuaan ensin hieman ilmanvaihtoasioihin netin välityksellä :)ja ystävällinen IV-alan ammattilainen hieman korjaili niitä laskiessaan tavara menekkiä putkistolle. Nyt on kuvat ja laskelmat siinä kuosissa, että rälläkkä kouraan ja menoksi.
Kyllähän siinä maallikolla menee tovi jos toinenkin noiden suhteellisen yksinkertaisten kuvien toteuttamiseen, kun se alku on melkoista säätämistä. Lopulta isäntä tarttui rälläkkään ja alkoi putkien pätkintä. Eipä siinä juhlasankari muuta tehnyt kuin kuonoansa hieman käänsi sivummalle, kun kipinäsuihku vierestä sinkoili. Näin leppoisaksi koneiden suhteen on muuttunut tuo 12 vuotta täyttänyt koiravanhus, kun nuorempana kimpoili pitkin pihoja, jos ruohonleikkuri, sirkkeli tms. käyntiin pärähti. 
Jospa tänään tulisi kamera matkaan, niin voisi jo vilauttaa, minkäverran sitä putkea saatiin jo asennettua. Ei tuo niin kummoista puuhaa ainakaan vielä ollut, etteikö sitä itse voinut tehdä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuka oli se paikallinen toimittaja?

K ja M kirjoitti...

http://www.hpt.fi/ tuolta löytyy tarvittavat tiedot.