sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Maakellarin muurausta osa 1

Keskiviikkona 7.30 heräsimme puhelinsoittoon, kun paikallisen rakennusliikkeen omistaja soitti ja pahoitteli, ettei heillä olekaan harkkolaastia 100/500 tarjolla. Olimme edellisiltana tehneet tilauksen ko. laastista 1000kg:n määrälle. No parin puhelinsoiton jälkeen selvisi, että hän saa kuin saakin meille toimitettua puolille päivin kyseistä laastia, mistä lienee hankkinut, mutta kuvassa näkyvälle paikalle tosiaan ilmeistyi kymmenen aikoihin säkki harkkolaastia. Hienoa palvelua jälleen kerran.

Samaiselle keskiviikolle kello 10 oli sovittu tapaaminen keittiösuunnittelijamme kanssa. Hän otti tarkistusmitat seinistä lähetettäväksi tiedot tehtaalle. Sovittiin alustavasti, että syyskuun lopussa voisi olla kaappien toimitus ajankohtaista. Vielä tässä vaiheessa menimme vaihtamaan tasojen ja runkojen värimaailman, kun oli tullut uusia meille miellyttävämpiä värejä tarjolle. Ja meidän keittiöhän tulee muuten Puustellista, jos ei ole aikaisemmin tullut mainittua. Vaalean tammen väriseen runkoon tulee valkoiset koivuovet ja tasoiksi valitsimma rungon kanssa saman sävyistä laminaattia.

Puoliltapäivin laitettiin vihdoin mylly pyörimään ja alkoi kolme ja puoli päivää kestävä uurastus. Isännän isä hoiti muurauksen ja isäntä itse toimi apupoika Anteron roolissa katkoen rautoja, kantaen harkkoja, mylläten laastia ja tehden milloin mitäkin. Työnjako oli onnistunut ja tulosta alkoi syntyä.

Kuusi kerrosta saimme harkkoja muurattua ensimmäisen päivän aikana, mikä oli sangen hyvä suoritus. Nyt jälkikäteen voidaan todeta, että olisi kannattanut tehdä pari milliä tarkempaa työtä, mutta siitä lisää tuonnempana.

Illalla kävi vielä yllätysvieras pohjoisesta, jolta olimme tiedustelleet sattumalta juuri samaisena aamuna sähköpostitse pihalle tulevia ulkovaloja, hänellä kun sattuu sijaitsemaan sähkötarvikeliike pohjoisessa. Eipä ole ennen ollut yhtä nopeaa ja hyvää palvelua hintaneuvotteluvaiheessa. Seuraavana päivänä saimme tarjouksen tarvitsemistamme pihavaloista ja täytyy todeta, että ensi maanantaina lähtee tilausvahvistus sähköisesti kohti pohjoista, eli sekin asia saatiin hoidettua pois jaloista.

Ei kommentteja: