perjantai 29. heinäkuuta 2011

Sähkömies aloitti piuhojen vedot

Maanantaina kävimme taas ihmettelemässä rautakauppojen tarjontaa. Tällä kertaa aiheena oli ulkovalaistus ja löytyihän sieltä lopulta ehdokkaat, nyt vain katsotaan mistä ne sitten tilataan.

Meidän humputellessa pitkin maakuntaa, oli sähkömies aloittanut oman osuutensa ja taloon oli alkanut ilmestyä kaapeleita sinne sun tänne. Ja me kun vietämme tällä hetkellä tiiviisti aikaa raksalla niin sähköpiirustukset, jotka tulivat talopaketin mukana ovat osoittautuneet suuntaa antaviksi, kun todellisuudessa on tilanteessa hiukan tehty toisin pienen neuvottelun jälkeen. Täytyy varmaan jatkaa tällä hyväksi havaitulla metodilla ja piirrättää lopuksi puhtaaksi sähköpiirustukset sen mukaan miten on todellisuudessa piuhat vedetty, jotta niistä kuvista on sitten joskus jollekin iloa. Ihan kiva, kun ei itse tiennyt mitä kaikkea on tarjolla sähköpuolen ratkaisuihin ja mitä ei välttämättä kannata kaikesta hypestä huolimatta laittaa, kun voi vielä tässä vaiheessa tehdä aiheeseen pikapäätöksiä pienen neuvottelun jälkeen. Neuvottelujen osapuolina kun ovat taloon muuttavat täysi-ikäiset ja sähköurakoitsijamme.

Nyt kun sähkäri tekee sisällä töisänsä, niin meille sattui sopivasti tulemaan muurausavuksi isännän vanhemmat, joten meidän on lienee aika siirtyä pihahommiin ja aloittaa sen maakellarin muurausurakka. Tiistaina kannoimme pari tuhatta kiloa harkkoja jo siihen maakellarin anturan viereen, ettei kaikkia harkkoja tarvitse kantaa muurauksen aikana. Katsotaan millaista vauhtia alkaa harkkoseinää nousta.

Ei kommentteja: