keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Erkkerin katto villoitettu

Siinäpä vierähtikin pari päivää, ennenkuin erkkerin katto oli saanut villat sisäänsä. Yllättävän monta työvaihetta sai tehdä, ennenkuin päästiin tähän pisteeseen.

Ensimmäiseksi sai laitella rimoja tuulensuojalevyille, jonka jälkeen itse tuulensuojalevyt. Sen jälkeen askarreltiin tuulenohjauspahveista sopivat muotoillut palaset kattotuolien väliin ja ne kiinnitettiin sekä hakasilla että rimoilla, jotta pysyvät varmemmin paikoillaan. Tämän jälkeen isäntä virittelikin jo terassikaiuttimet räystäslautoihin ja laittoi niille kaiutinpiuhat valmiiksi. Lopulta oltiin valmiit laittamaan seinäelementtien höyrynsulkukalvot kiinni kattotuoleihin ja limittämään ne tuoreella ehjällä höyrynsulkukalvolla. Höyrynsulut jälleen kerran sekä teipattiin että varmistettiin puristamalla kaksi lautaa yhteen, jotta höyrynsulku on pitävä vielä senkin jälkeen, kun teipin liimaominaisuudet vuosien jälkeen ovat jo loppuun kuluneet. Kaiken tämän jälkeen olimme valmiit itse villasavottaan.

Ohuimmillaan seinäelementin päällä villaa on 300mm ja paksuimmillaan suorilla osuuksilla 450mm. Oli muuten eksoottinen ja sangen epäergonominen työasento erkkerin kattotuolien seassa. Onneksi itse villoittaja ei ole sangen suurikokoinen ja taipuu mitä ihmeellisimpiin asentoihin, tai siltä se ainakin vaikutti :). Viimeiset villat olivatkin sitten tosi mielenkiintoisia asetella, kun isäntä puuhasi ne yhdestä pienestä kolosta kasaten ikäänkuin väärinpäin aloittaen ylhäältä ja tullen alaspäin työntäen edellisiä villoja aina pykälän ylöspäin. Tosi sekavasti selitetty, mutta siltä se vaikuttikin. No lopulta oli viimeisen villan vuoro ja sitten höyrynsulkumuovi kiinni. Seuraavalle päivälle jäi vielä harvalaudoituksen laittaminen ja sen jälkeen on erkkerin kattokin valmis sähkömiehen piuhaviidakkoa varten.

Ei kommentteja: