sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Rakennuskauppa kierros suoritettu


Torstaina lähdimme kiertelemään rakennusaiheisia kauppoja ja ensimmäisenä kohteena oli Billnäsin rakennusapteekki. Suuret kiitokset puodin omistajalle asiantuntevista vinkeistä. Saimme kuulla yhtä ja toista vanhoista paperitapeteista ja suurin mielenkiintomme kohde ja oikeastaan vierailun tarkoitus oli saada tietoa paneeleiden vaihtoehtoisista käsittelytavoista. Saimme reilun puolen tunnin selostuksen puun käsittelystä ja lopulta kauppakassiimme sujahtivat kuvassa oleva hartsipohja ja titaanidioksidipurkki. Niistä saa talon emäntä sekoitella sopivan sopan, jota saakin sitten sutia tuleviin kattopaneeleihin. Käsittelyn hinnaksi tulisi 3-5 €/m2, eli ei mikään mahdoton ajatus.

 
Saimme perinteisistä paperitapeteista pari näytettä, jotka ovat ehdolla keittiön välitilaan lasin taakse ja toinen lisäksi olohuoneen tehosteseinälle. On muuten melkoinen ero tapeteilla ja Tapeteilla. Lähes kaikki rakennustarvikekauppojen vinyylitapetit kimaltelevat värimaailmasta riippumatta, kun taas nämä nyt nähdyt liitumaaleilla tehdyt paperitapetit huokuvat mattaista pintaansa. Saimme naapureilta pari vinkkiä hyvistä nettitapettikaupoista, joille eksyimme eräänä iltana surffailemaan. Siinä pienet päät menivät entistä enemmän sekaisin, kun se valikoima on niin järisyttävän laaja. Toisaalta varsinkin tuo punaisella pohjalla oleva kukkatapetti kiehtoo niin kovasti, että saapas nähdä päätyykö se lopulta jonnekin talossamme.

Kävimme katsomassa Harvian myyntitiloissa sitä meille mahdollisesti tulevaa Figaro kiuasta ja samalla isäntä tiedusteli Harvian saunakaiuttimia. Hinta jäi vielä kaiuttimilla hieman arveluttamaan 42€/kpl, mutta onneksi matkamme varrelle sattui myös Clas Ohlson ja sieltä isäntä bongasi kuvassa näkyvät venekaiuttimet hintaan 29€/pari. Pari laatikollista kaiuttimia lähti matkaan, toiset terassille ja toiset saunaan. Kuvassa näkyvät Cariitin kuituvalot bongasimme kesäreissulla muuttoloppuunmyynnistä 40%:n alennuksella. Meille ei pitänyt alunperin kuituvaloja tulla saunaan, mutta hinnan sattuessa kohdalleen, emme voineet välttää kiusausta. Samaisesta alennusmyynnistä onnistuimme löytämään 10 valon ulkokäyttöön soveltuvan ledivalosarjan, joka tulee mahdollisesti terassille sekä valot molempiin vessoihimme ja isännälle pormestarin lukuvalon. Ja kaikki nuo luonnollisesti vähintään 40%:n alennuksella. Täytyisi onnistua löytämään lisää vastaavia alennusmyyntejä, sillä niissä säästää äkkiä pienen omaisuuden tai sitten vaihtohtoisesti pystyy ostamaan sitä mitä oikeasti haluaa.

Ei kommentteja: