sunnuntai 14. elokuuta 2011

Minilomalla Turussa ja laivalla

 Kuten jo viimeksi mainitsimme, niin kuluneen viikon rakentelut jäivät vähäiselle, kun koko perhe suuntasi kohti suomen Turkua. Tämä kulttuuripainotteinen matka oli suunniteltu lasten ehdoilla, vaikka aikuisetkin pääsivät nauttimaan kokemuksista. Kävimme katsastamassa Turun kulttuuripääkaupunki tarjontaa ja olimme sangen tyytyväisiä kokemaamme.

Ihan ensimmäiseksi menimme Raision Ikeaan, josta taitaa löytyä meille sopivat kalusteet kodinhoitohuoneeseen, tuulikaappiin sekä makuuhuoneisiin. Ikean jälkeen vierailimme Logomossa "Tuli on irti!"-näyttelyssä, josta lapset taisivat saada meitä aikuisia enemmän irti. Samaisessa paikassa oli myös "Only a game" -futisaiheinen näyttely, jossa vierähti oma aikansa lähinnä pikkupoikien pelaillessa futispelejä.

Illalla lähdettiin kunnon V.I.P -risteilylle Viking Isabellalle; vai miltä kuulostaa iltapala messissä henkilökunnan seurassa, maisemien katselu henkilökunnan kannella, tähystely ja laivan "ohjaaminen" komentosillalla ja muutoinkin laivan henkilökunnan tiloihin tutustuminen. Luonnollisesti pysyimme ruokailuissakin VIP-teemassa syöden pelkästään A´la Carten puolella mm. kapteenin aamiaista kuohareineen ja myöhemmin iltapäivällä herkullista alkuruoka- ja jälkiruokapöytää samaisessa paikassa. Kiitokset ystävällemme tämän loisteliaan risteilyn ohjelmasta, joka oli etenkin perheen miesväen mieleen ikään katsomatta.

Turussa kävimme vielä hotelliyön jälkeen katsastamassa tietysti Turun linnan ennen vierailuamme Pukkilan tehtaanmyymälään, joka ei tosin ollut lasten mieleen :). Pukkilalta taisi löytyä meille kylpyhuoneen seinälaatat, sekä kodinhoitohuoneen välitilalaatat. Lopuksi lohdutimme lapsia seikkailupuistolla ja reissun kruunasi koko perheen seikkailu Colourspacessa, joka on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tutustuminen värien maailmaan. Perheen yhteisellä päätöksellä todettiin, ettei meille tule olohuoneeseen punaista tehosteseinää. Sen verran vaikuttava kokemus tuo värimaailma oli. Nyt on kroppa ja mieli levännyt, jotta lapset jaksavat aloittaa oman syksyisen koulu- ja eskaritaipaleensa ja me aikuiset jaksamme jatkaa tätä talon rakentamista ja siitä kirjoittamista.

Ei kommentteja: