torstai 11. elokuuta 2011

Piippu on nyt muurattu

Tällaiselta maakellari näytti, kun bileillan jälkeen pääsimme raksalle. Tämän jälkeen annoimme maakellarin muurausten kuivua viikonpäivät, ennenkuin poistimme tuet sisältä ja jatkoimme puuhastelua. Sunnuntaina oli sen verran vetämätön olo, että tyydyimme kahvittelemaan terassilla kavereidemme kanssa ja suunnittelemaan seuraavan viikon raksatöitä. Enää pari yötä ja koko perhe olisi taas kasassa.

Maanantaina pääsimme taas vauhtiin ja saimme paljon aikaiseksi alakerran väliseinien ja ilmanvaihtokanaviston kanssa. Sauna ja pesuhuone saivat ilmanvaihtokanavansa ja enää olisi jäljellä se sokkeloisin, eli kodinhoitohuoneen putkisto, jossa kaikki alakerran kanavat liittyvät tulevaisuudessa varsinaiseen ilmanvaihtokojeeseen. Näistä lisää, kunhan tuo kodinhoitohuone saadaan valmiimmaksi.
Tiistaina alkoikin isännälläkin työt ja omat puuhat raksalla hieman hidastuivat. No onneksi oltiin siirrytty elokuun puolelle, joten aamulla oli ilmestynyt kuulemma tuttu Lerocomin pakettiauto pihamaalle ja piippumme oli alkanut kohota vauhdilla kohti korkeuksia. Iltapäivällä oli piipun muurarit saaneet piipun harjakorkeuteen ja tässä pieni kuva muuratusta ja rapatusta piipusta. Iltapäivällä isäntä alkoi kantamaan piipun palasten vapauttamaan tilaan takan elementtejä. Puolet takasta siirtyi sisätiloihin, toisen puolen jäädessä odottelemaan toista kantajaa kaveriksi. No keskiviikkona isännän puuhaillessa maakellarin luona omiaan, hoitivat emäntä ja anoppi yhdessä loput takan palaset sisätiloihin. Ja sen jälkeen ilmoittelimmekin takkamyyjälle, että meidän puolesta takkamestari saa tulla muuraamaan takan. Katsotaan, missä vaiheessa tämä mielenkiintoinen vaihe tulee tapahtumaan.

Ei kommentteja: