lauantai 13. elokuuta 2011

Pakkelointia ja maalausta pikkumiesten voimin

Sunnuntaina pikkupojat aloittelivat kodinoitohuoneen teknisen nurkkauksen pakkelointia isännän saatua levyt paikoilleen. Tämä tila tulee jäämään laitteiden taakse piiloon, joten se on juuri sopivaa aluetta opettelua varten. Meillä on niin innokkaat pikkuraksaajat, että välillä meinaa olla vaikeuksia keksiä heille sopivia töitä. No onneksi sentään leikitkin välillä maistuvat, ettei ihan pelkäksi rakentamiseksi mene heidän raksalla olonsa.

Sunnuntaina saatiin tuon teknisen nurkkauksen pakkelointi siihen malliin, että päästiin illalla vielä maalaamaan pohjamaalit seinään. Maanantaina isäntä soitteli vesilaitokselle ja täytyy oikein kehua ripeää palvelua, sillä vartti puhelun jälkeen pihalle kaarsi kunnan pakettiauto kyydissään kolme vesilaitoksen asentajaa. Hetken he siinä tuumailivat ja lähtivät hakemaan varastoltaan tavaraa. Toisen vartin jälkeen he kaarsivat taas pihaan ja hoitivat hommansa. Eli nyt meillä on vesimittari omalla paikallaan odottamassa Aurathermin asentajia hommiin.

Putkimiesten hoitaessa hommaansa emäntä alkoi maalailla alakerrassa piippua jäljelle jääneellä Tunto maalilla. Ja täytyy todeta, että hienon näköinen siitä tuli. Nyt piippu sulautuu hyvin takana olevaan seinään ja toivotaan, että tämä värisävy sitten korostaa sitä kaakeliuunia, eikä varasta siltä liikaa huomiota. Vielä ei ole kuulunut mitään siitä, milloin takkamestari tulee muurauskeikalle, mutta onneksi vielä on kesää jäljellä, eikä tuolla takalla mikään kiire siinä mielessä ole. Olisihan se kuitenkin hyvä saada kasaan, niin saataisiin se takkapalojen viemä lattiatila muuhun käyttöön. Kohta kun alkaa se melkoinen paneelishow. No onhan siihen vielä muutama viikko, mutta tuo aika kun tuntuu menevän välillä varsinaista pikavauhtia.

Viimeisenä kuvana tähän postaukseen pääsi anopin ja emännän yhdessä väsäämä riippumatto. Siinä pääsi vanha matto hyvään ja mieluisaan uusiokäyttöön. Tuossa kelpaa köllötellä ja keräillä voimia pitkän raksapäivän aikana, kunhan vain ei vedä perheen pääraksaajaa liikaa puoleensa, että päästään jouluksi siihen kinkun paistoon.


Ei kommentteja: