torstai 22. syyskuuta 2011

Kaikki ei mennytkään kuin Strömsössä

Viime viikon perjantaina ilo oli ylimmillään raksalle saapuessamme, kun Aurathermin auto oli kurvannut pihalle. Pari asentajaa heiltä oli tullut paikalle ja pienen palaveroinnin jälkeen he aloittivat kupariputkituksen tekoa takan luota kohti tulevaa vesivaraajaa. Sen verran reilusti oli ehtinyt sähkärimme vetää kaapelia kattoon, että jouduimme vaihtamaan alkuperäisen reitin toiseksi, mutta se oikeastaan olikin vanhaa reittiä parempi ja suorempi. Onneksi olimme tehneet päätöksen katon ristikoolauksesta, niin saatiin kaikki putkitukset eristeineen mahtumaan välipohjanvasojen kohdalta loveamatta. Itse putkitus ja sen eristäminen sujui ongelmitta, mutta sen jälkeen tuli mutkia matkaan, joiden kohtaloa ei vieläkään tiedetä lopullisesti.

Ennen kahvitaukoa asentajat hakivat kompuran ja aloittivat lämmönsiirrin elementin koeponnistuksen ilmalla. Me innoissamme ilmoitimme asiasta jo takkamestarille, joka lupasi tulla samana iltana laittamaan viimeisen varvin ja kansilevyn paikoilleen. Mutta tähän loppuivatkin hyvät uutiset. Eli paine ei pysynytkään lämmönsiirrinelementin putkituksessa. Sen jälkeen alkoikin puhelimet soida yhteen jos toiseenkin suuntaan.

Nykyisellään tilanne on sitten muuttunut valoisammaksi, kun tämän viikon keskiviikkona tuli uusilla ohjeilla varustetut uudet kaverit tekemään koeponnistuksen ja tällä kertaa vedellä. Ja kas kummaa, vesipaine pysyy, mutta ilmanpaine ei. Nyt jos joku viisas osaa vielä perustella, että miksi näin tapahtuu, niin olisimme sangen iloisia. Tätä kirjoittaessani siellä on ko. lämmönsiirrinelementti ollut 7,5-8 barin paineistuksessa jo puolitoista vuorokautta ilman ongelmia ja takkamestarillekin on saatu asiasta tieto, joten ensi viikolla mahdollisesti sittenkin saadaan takkaan loput palikat ja luukut paikoilleen. Sitten saadaan pikkuhiljaa mökkiin luonnollista lämpöä puulla tuotettuna, samalla alkaa raksa siistiytyä pikkupalikoista, jotka jo odottelevatkin loppusijoituspaikkaansa, eli takan pesää. Tämä episodi on ollut oikeastaan tähän mennessä meidän raksaprojektimme ainoa murheenkryyni, joka on saanut hieman kiukun nousemaan pintaan, toivottavasti näitä ei tule lisää, niin menee hommat taas mallikkaasti Strömsön tapaan eteenpäin.

Ei kommentteja: