tiistai 20. syyskuuta 2011

Saumaustyöt aloitettu

 Laatoittajan lähdettyä alkoi meidän osuutemme kosteissa tiloissa, eli saumaus. Saimme hyvät vinkit, kuinka työ kannattaa suorittaa ja niitä noudatimme sangen tarkasti. Vanhan kansanviisauden mukaiset mmj-kaapelit jätimme suosiolla rauhaan ja työvälineinä oli pelkästään lasta, jolla levitettiin saumamassaa sekä pesusieni ja pari astiaa puhdasta vettä sekä rätti.

Tuulikaappi ja alakerran wc oli tehty jo laatoitusviikolla isännän ja laatoittajan toimesta, joten emäntä aloitteli uuden työvaiheen opettelua saunan puolelta. Ensimmäisenä päivänä valmistui sauna ja tuo teknisen nurkkauksen alue. Koska jälki oli meidän molempien mielestä todella siistiä, niin seuraavana kohteena olikin sitten se vaativin, eli suihkutilojen seinät. No ne tehtiinkin sitten kerralla kaikki seinät, kun yhteistuumissa töitä tehtiin.

Näiden tilojen jälkeen otettiin hieman lepoa kyseisestä työvaiheesta, sillä sen verran rankaa se ranteille äkkinäiseltä on. Nyt on tärkeimmät alueet siis saatu saumattua ja nuo loput jäävät odottelemaan kiireellisempien töiden valmistumista, sillä sen verran hyvin on loput alueet suojattu aaltopahvilla ja ohuella tuulensuojalevyllä.

Seuraavaksi meidän täytyisi keskittää kaikki tarmomme yläkerran ilmastointikanavien viimeistelyyn, höyrysulkuun sekä yläkerran katon harvalaudoitukseen, sillä vajaan parin viikon kuluttua pitäisi yläkerrassa olla kaikki valmista puhallusvillaa varten. Välillä toki saa talon tuleva emäntä hieman maalailla ja pakkeloida alakerran pintoja, jotta saadaan näin syksyn saavuttua raksaa hieman valoisammaksi vaaleilla isoilla pinnoilla. Sähkärimme on onneksi havainnut saman pimeyden sisätöissä ja loihtinut meille tilapäisvalaistusta kaikkiin alakerran huoneisiin.

Ei kommentteja: