keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Yläkerrassa edistystä

 Yläkerrassa on saatu ilmanvaihtokanavatyöt eteenpäin. Tässä ensimmäisessä kuvassa on nähtävillä pääasiassa perheen miesväelle suunnitellun kotiteatteri-/musa-/pelihuoneen eräs huomionarvoinen yksityiskohta, eli kyseisen huoneen ilmanvaihtokanavat on varustettu erillisillä äänenvaimentimella (tulo- ja poistokanavat), jotta mahdollinen korkea desibelitaso ei häiritsisi muita talossa asuvia. Kyseiseen huoneeseen on siis todellakin rakennettua sekä tulo- että poistokanavisto, koska tarkoitus on asettaa huoneeseen ns. palo-ovi, jonka äänenvaimennus on normaaliovea parempi. Jotta äänet saadaan pysymään huoneen sisällä, niin myös oven on oltava sen verran tiivis, että  ei voida normaalia ovirakoa käyttää ilmanvaihdon poistoreittinä.


 Seuraavassa kuvassa pilkistää kiiltävän putken takana musta ilmanvaihdon ulospuhalluskanava, joka on saanut peitteekseen alumiinipintaisen villan sijaan Armaflex kumia, jonka asentaminen oli sangen nopeaa ja vaivatonta verrattuna tuon alumiinipintaisen villan teippailusavottaan. Hinta taisi olla nelinkertainen, mutta asennusnopeus jopa kymmenkertainen :)

Viimeisessä kuvassa on esimakua kattolyhdyn höyrynsulkuprojektista, jossa saattaa vierähtää tovi, jos toinenkin pohtiessa, kuinka se kannattaa järkevästi tehdä. Runkotarkastuksen yhteydessä, kun rakennusvalvonta viranomainenkin jo varoitteli kyseisen kattolyhdyn höyrytiiviyden olevan eräs kinkkisimmistä vaiheista. No täytyy pyytää mestari paikalle antamaan kullanarvoisia vinkkejä, siksihän hänet on mm. tehtävään palkattu :) Tästä on hyvä jatkaa ilmanvaihtokanavatyöt loppuun ja aloittaa se itse höyrynsulkukalvon asentaminen.

Ei kommentteja: