tiistai 13. syyskuuta 2011

Loput laatoittajan työt tehty

 Tässä olisi vielä pieniä maistiaisia suihkutilojen seinistä, joissa päädyimme ajattomaan kokonaan valkoiseen seinään. Isäntä oli sen verran nuukasti laskenut laattoja tilatessaan, että jouduimme hieman laskemaan laattajaon uusiksi. Hienoimman mahdollisen laattajaon sijaan tulikin taloudellisin vaihtoehto kyseeseen, jotta saadaan kaikki hankitut laatat riittämään tähän projektiin. No lopputulos oli kuitenkin meitä kaikkia miellyttävä ja sehän se pääasia on. Tämän säästöladonnan lopputulos oli sitten sellainen, että pari laatikollista jäi laattoja yli tarpeen. Mutta ne saavat aikanaan mennä yläkerran wc tilojen välitiloihin, jos ei niitä laiteta jo alakerran wc:n lavuaariseinälle.


Ikkunan luona olisimme alunperin halunneet pelkkää laattaa, mutta elementtitoimittajalle asiaa ei muistettu/osattu informoida, niin nyt ei rakenteellisesti enää sellainen laatoitus ollutkaan mahdollista edes käyttämällä 6mm saneerauskipsilevyä kiinnitysalustana, joten tännekin tilaan saadaan laittaa smyygilaudat ja puulistat ikkunan ympärille.

Kodinhoitohuoneen, pesuhuoneen ja saunan lattiat ovat yhtenäiset ja sisältävät samaa laattaa. Taitaa samaa laattaa löytyä melkoisen monesta kohteesta, kun kuulostaa myyjän mielestä olevan melkoisen myytyä tällä hetkellä. Laatoitus aloitettiin suihkutilojen lattiakaivon luota, jotta siihen saatiin kauniisti asettumaan laatat. Tässä yhtenäisessä tilassa, kun löytyy yhteensä neljä lattiakaivoa, niin jako ei luonnollisestikaan kaikille kaivoille ja seinän vierustoille voi olla optimaalinen, mutta yllättävän hyvään ja siistiin lopputulokseen silti päästiin.

Lattiat suojattiin väliaikaisesti aaltopahvilla heti seuraavana päivänä ja nyt olisi urakkana saumata ja silikoonata mahdollisimman pikaisesti nuo laattapinnat valmiiksi.

Viimeinen kuva on takan edustalta, jonne sommittelimme tuulikaapin ja alakerran wc:n jämälaatoista kipinäsuojan tulipesän eteen. Rakennusmääräykset antoivat ohjeistuksen, että 400mm eteenpäin ja 100mm luukun reunojen yli on suojattava palamattomalla materiaalilla. Tuo ratkaisu näyttäisi melkoisen hyvältä, kunhan vain löydämme suurinpiirtein saman väristä laminaattia kaveriksi. Edellisessä kodissamme oli peltinen kipinäsuojus ja tähän emme sellaista halua, vaan ennemmin tällainen kiinteä ja paikoillaan pysyvä ratkaisu.
Ei kommentteja: