maanantai 26. syyskuuta 2011

Putkimiehet ahkeroivat

 Viime viikolla keskiviikosta perjantaihin tapahtui todella paljon, joista tämä ensimmäinen kuva kertoo sen odotetuimman tarinan, eli nyt meillä on alakerran wc istuin käytettävissä.

Keskiviikkona Aurathermin putkimiehet aloittelivat urakkaansa laittamalla takan lämmönsiirrinelementin koeponnistukseen vedellä. Ilmaahan se elementti ei jostain syystä pitänyt, lienekkö tiivistepinnoista karannut vai mistä, mutta tuo puhdas vesi tuntui pysyvän paineessaan. Seuraavaksi he aloittelivat viemäritöillä. Ensimmäisenä urakkana oli viemäriputkien jatkaminen alakerrasta yläkertaan ja sieltä tuuletusputki edelleen katolle. Siinäpä heidän puolikas työpäivänsä sitten vierähtikin.

Torstaina sama iloinen työpari saapui hyvissä ajoin tontille ja sen päivän aikana he saivat asennettua mm. sulkuhanat sekä vesiputket yläkerran vessalle ja tietysti tuon kuvassa olevan Ido Seven D wc-istuimen.

Perjantaina oli vuorossa suihkujen asennus ja vesitukin kytkentä. Nyt meillä on sitten käytössä vesivessa ja suihkut, joista tosin tulee vasta kylmää vettä, koska varaaja ei ole vielä ilmestynyt tontille. Varaajan pitäisi saapua lähipäivinä, jolloin Aurathermin putkipojat pääsevät tekemään viimeiset asennushommansa. Eli hyvällä mallilla ollaan näidenkin pakollisten asioiden suhteen, joita onkin odotettu kovasti. Nyt elämä alkaa olla raksalla huomattavasti paljon helpompaa, kun tosiaan vettä ei tarvitse kantamalla tuoda ja tuo toistaiseksi armeijatyylinen eli oveton vessa on saatu täyteen käyttöönsä.

Nuo suihkut olivat se mielenkiintoinen ns. säästöostos. Eli K-Rauta Vantaanportista haettiin 2 kpl kattosuihkuja, joihin ruuvattiin käsisuihkun paikalle Oraksen Natura käsisuihkut. Putkiliikkeen kautta otettiin urakkasopimuksen mukaiset sekoittajat Oraksen valikoimasta. Tällä ratkaisulla saatiin laatua ja tyylikkyyttä pienellä vaivalla ja huomattavasti Oraksen valmista kattosuihkupakettia edullisemmin. Eli on sitä jotain tullut opittua noista sisustuslehdistä, joissa on välillä samalla aukeamalla esitelty tyyliltään kaksi samanlaista sisustusta, joista toinen on tehty isolla budjetilla ja toinen vastaava tila on tehty pienellä budjetilla :)

Suihkutilassa alkaa nyt olla muiden työt tehtynä, joten siellä voidaan saumata lattiat ja silikoonata kaikki tarvittavat kulmat. Sen jälkeen tila onkin listoja ja ovia vaille valmiina.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei selitätkö lisää tuota säästövinkkiä toiselle raksaajalle :) Kenen tuo kattosuihkuosa on? Eikö heidän koko pakettinsa olisi ollut edullinen. hyvältä näyttää!

K ja M kirjoitti...

Eli tuo kattosuihkusettisetti (149€) oli Tekan valmistama ja ilmeisesti siis Keskon maahantuoma. Emme kuitenkaan pitäneet sen käsisuihkun muotoilusta (suora kapula), joten siihen ostimme kaveriksi kotimaisen Oraksen vettä säästävän Natura käsisuihkun (49€) kahvan, joka käy samaan letkuun. Eli 198€ per kattosuihkusetti plus sekoittaja.

Sekoittajaksi oli ensin tarkoitus ottaa Cello Modern, mutta LVI urakkatarjouksemme sisälsi Oraksen sekoittajan. Hinnanalennus olisi ollut pienempi, kuin tuon Cellon hinta, joten päädyimme noihin Oraksen sekoittajiin.