sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Alakerran viimeinen seinä pystyssä

 Kiireinen raksa- ja harrastusviikko alkaa olla lopuillaan. Tässä pari kuvaa viikon saldosta, loput kuvat löytyvät toiselta muistikortilta, joka lojuu raksalla.

Kodinhoitohuoneen kaappien kasaus jätettiin kesken, kun piti saada lisää tilaa perjantain Puustellitoimitusta varten. Yksi päivä tuhraantuikin alakerran uudelleen järjestelyyn, sillä siinä tavaraa siirtyi melkoisesti paikasta a paikkaan b. Mutta sitähän tämä rakentaminen tuntuu suurelta osin olevan.

No saatiin me jotain näkyvää aikaiseksikin, eli portaikon seinään saatiin porrasvasojen tuet paikoilleen ja sen jälkeen se saatiin villoitettua ja levytettyä umpeen. Nyt on pakkeloija päässyt työstämään sitä omalta osaltaan. Ja seuraavaksi tehtiin olohuoneen ja makuuhuoneen seinärunko valmiiksi, eli nyt on viimeinenkin alakerran seinärunko pystyssä ja olohuoneen puolelta jo levytettynä. Sitäkin pääsee siis emäntä pakkeloimaan ja pohjamaalaamaan ennen syyslomaa.

Koska perheessämme on kaksi vuorotyöläistä, niin oma makuuhuoneemme sai olohuoneen vastaiselle seinälle tuplarungon, eli ei pitäisi häiritsevien äänien kulkeutua niin helposti huoneesta toiseen. Toinen seinähän oli kantava väliseinä, eli siinä on 100mm villaa ääntä eristämässä. Samanlainen runkorakenne tullaan tekemään vielä yläkertaan sekä poikien makuuhuoneeseen että kotiteatterihuoneen molempiin väliseiniin.

Näiden puuhien lisäksi isäntä ehti paneloimaan keittiön kattoa jo niin pitkälle kuin takan kiertovesiputkitukset sen sallivat. Yllättävän hyvin onnistui yhdeltä mieheltä katon panelointi, vaikka paneelien pituudet olivat lähes 4 metriä, mutta siinä osasyynä lienee käyttämämme hyvälaatuinen helmipaneeli. Nyt alkaa keittiö olla valmiina vastaanottamaan keittiökalusteet, asennus taitaa vaan vierähtää syysloman toiselle puolelle.

Ei kommentteja: