sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Laatoitustöiden opettelua ;)

Pojasta polvi paranee, totesi jo aikoinaan vanha kansakin. Ylijäämä laasteilla ja kaakeleilla on annettu pikkuraksaajille mahdollisuus tutustua taas yhteen työvaiheeseen. Tässä pieni työnäyte juniorin saumaamisesta.

Pari viikkoa sitten käytiin pojille ostamassa papukaijapihdit, joilla he saivat opetella muotoilemaan laattoja. Siinä samalla he saivat laatankappaleista tehtyä kauniita kuvioita, josta saimme idean tähän pannunaluseen. Molemmat pojat tekivät omat sommitelmansa ensin yhden levyn päälle. Tämän jälkeen isäntä teki pienen satsin laastia ja pojat pääsivät kaakeloimaan omat pannunalusensa. Nyt viikonloppuna oli sen verran aikaa, että tehtiin heille satsi saumalaastia, jonka molemmat pojat onnistuneesti levittivät omille töilleen ja hetken kuluttua pääsivät pesemään ylijäämät pois. Nyt on emännälle pari hienoa ja kestävää pannunalusta uuteen kotiin jo valmiina. Katsotaan, jos vaikka innostuvat sarjatuotantoon, niin sukulaisille olisi hyviä joululahjoja tulossa :)

No pääasiahan on, että pääsevät kokeilemaan ns. oikeita töitä leikin varjolla. Tämä rakentaminen on ollut oivallista kasvatuksellista aikaa, kun on voinut antaa poikien kokeilla monenlaisia pieniä työvaiheita valvotuissa olosuhteissa.

Ei kommentteja: